Sport

Când va afla Simona Halep dacă joacă la Wimbledon 2024. Vești bune de la All England Club

Organizatorii de la Wimbledon au anunțat când vor acorda wild-card-urile pentru turneul din acest an. Șefii de la All England Club au fost întrebați direct despre Simona Halep.
13.06.2024 | 22:14
Cand va afla Simona Halep daca joaca la Wimbledon 2024 Vesti bune de la All England Club
Simona Halep este în pole-position pentru a primi wild-card la Wimbledon. Anunțul organizatorilor de la All England Club. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Simona Halep speră că va primi wild-card la Wimbledon 2024, după ce la Roland Garros a rămas pe dinafară. Organizatorii de la All England Club au anunțat că invitațiile speciale vor fi înmânate în cursul zilei de miercuri, 19 iunie. Al treilea turneu de Grand Slam al anului are loc în perioada 1-14 iulie.

Când va afla Simona Halep dacă joacă la Wimbledon 2024

Simona Halep a jucat doar două meciuri oficiale după ce a scăpat de suspendarea pentru dopaj. Dubla campioană de Grand Slam a pierdut în primul tur la Miami Open cu Paula Badosa și a fost nevoită să se retragă în primul tur la WTA Trophee Clarins, în disputa cu McCartney Kessler.

ADVERTISEMENT

„Simo” speră să revină pe teren la Wimbledon, turneu pe care l-a câștigat în 2019. Sally Bolton, președintele executiv de la Wimbledon, a anunțat că wild-card-urile vor fi înmânate, miercuri, 19 iunie. De altfel, singura șansă a româncei de a fi prezentă pe tabloul principal la Wimbledon este să primească un wild-card.

„Comitetul nostru wildcard se întrunește și ia aceste decizii, încă nu s-au întâlnit. Ei vor face un anunț despre deciziile wildcard-uri pe 19 iunie, așa că nu aș vrea să îmi dau cu părerea despre decizia comitetului”, a spus Sally Bolton, potrivit tennisuptodate.

ADVERTISEMENT

Vești bune pentru Simona Halep de la Wimbledon: „Orice jucător este liber să concureze”

Deborah Jevans, președintele de la Wimbledon, le-a dat o veste excelentă fanilor Simonei Halep. Britanicii nu vor ține cont de faptul că românca a revenit pe terenul de tenis, după o lungă perioadă de suspendare pentru dopaj.

„Odată ce un jucător a ispășit orice interdicție cauzată de dopping, este liber să concureze în circuit și, ca atare, comitetul wildcard va ține cont de performanțele acestuia.

ADVERTISEMENT

După cum a spus Sally, comitetul wildcard se va întâlni și va lua această decizie”, a spus și Deborah Jevans. În această perioadă, Simona Halep se recuperează după accidentarea la genunchi.

Avantaj Simona Halep! Unul dintre criterii pentru acordarea unui wild-card la Wimbledon 2024

Organizatorii de la Wimbledon au transmis prin intermediul unui comunicat oficial că există un criteriu important de care se va ține cont în procesul de acordare al unui wild-card. Acesta se referă la performanțele din trecut la Wimbledon, criteriu care o avantajează pe româncă.

ADVERTISEMENT

Simona Halep a câștigat Wimbledon în 2019 și a mai ajuns în semifinale de alte două ori (2014 și 2022). De asemenea, în 2016 și 2017, „Simo” a ajuns până în sferturi pe iarba londoneză. „Invitațiile sunt, de obicei, oferite în baza performanțelor anterioare la Wimbledon sau pentru a crește nivelul de interes britanic asupra competiției”, se arată în cadrul comunicatului.

ADVERTISEMENT