News

Când va atinge România ținta de 10 milioane de persoane vaccinate anti-Covid. Anunțul epidemiologului Octavian Jurma

Epidemiologul Octavian Jurma anunță când ar putea atinge România ținta de 10 milioane de persoane vaccinate anti-Covid.
23.10.2021 | 11:58
Cand va atinge Romania tinta de 10 milioane de persoane vaccinate antiCovid Anuntul epidemiologului Octavian Jurma
ADVERTISEMENT

De câteva zile, campania de vaccinare contra Covid-19 din România a prins din nou o viteză comparabilă cu prima parte a anului. Din cauza situației grave din țară, dar și a restricțiilor tot mai severe, numărul românilor care trec pragul centrelor de imunizare din țară crește constant.

Conform epidemiologului Octavian Jurma, vineri, 22 octombrie, a fost ziua în care imunizarea prin vaccinare a depășit ca viteză imunizarea prin infectare. Din calculele acestuia, care mereu au fost extrem de precise, am putea avea peste 50% din populație vaccinată încă din prima lună a anului viitor.

ADVERTISEMENT

Octavian Jurma anunță când va atinge România ținta de 10 milioane de persoane vaccinate anti-Covid

Conform datelor Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva Covid-19 (CNCAV), aproape 130.000 de români au fost vaccinați în ultimele 24 de ore, din care peste 86.000 au făcut prima doză.

Vorbim despre cel mai mare număr de persoane imunizate în 24 de ore de la debutul campaniei de vaccinare.

ADVERTISEMENT
  • 128.014 persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore, din care 86.385 cu prima doză, 10.476 cu doza a doua și 31.153 cu doza a treia.

Despre această zi excelentă pentru campania de imunizare, epidemiologul Octavian Jurma spune că este prima în care ”imunizarea prin vaccinare a depășit ca viteză imunizarea prin infectare (valorile reale estimate nu cele confirmate)”.

ADVERTISEMENT

”Astăzi, 22 octombrie 2021, am depășit două recorduri de vaccinare. Avem un total zilnic record de 128.014 doze administrate dintre care, cel mai important, un record de 86.385 de persoane vaccinate cu prima doză. Este prima zi de la Marea Relaxare în care imunizarea prin vaccinare a depășit ca viteză imunizarea prin infectare (valorile reale estimate nu cele confirmate)”, scrie medicul pe Facebook.

În aceste condiții, dacă nivelul se va menține, România s-ar putea apropia de un nivel ridicat al acoperirii vaccinale în următoarele luni.

ADVERTISEMENT

Ținta de 10 milioane ar putea fi atinsă încă de la mijlocul lunii ianuarie, iar cea de 15 milioane în luna mai.

”Astfel, ținta de vaccinare de 10 milioane persoane cu minim o doză (52% din populația rezidentă) va fi atinsă la 14 ianuarie 2022, iar ținta de vaccinare de 15 milioane persoane (78% din populația rezidentă) în 4 mai 2022”, mai precizează epidemiologul Octavian Jurma.

Octavian Jurma recomandă o ”carantină personală” pentru cei care se vaccinează în acest zile

În același mesaj, medicul Octavian Jurma spune că impactul vaccinării se va vedea abia în 10-14 zile. Din această cauză, este extrem de important ca în perioada următoare toți cei vaccinați să intre și în 14 zile de carantină personala relativă pentru a nu se infecta.

”Impactul vaccinării se va vedea abia in 10-14 zile la nivel personal și de aceea este extrem de important ca in perioada următoare toți cei vaccinați să intre și în 14 zile de carantină personală relativă pentru a nu se infecta și rispi o decizie fericită (vaccinarea) cu una nefericită (socializarea)”.

ADVERTISEMENT