Life

Când va avea loc botezul strănepotului Regelui Mihai. Locația aleasă are însemnătate aparte pentru Casa Regală

Fostul principe Nicolae al României a stabilit când va avea loc botezul fiului său, un unicul strănepot al Regelui Mihai. Unde se va desfășura evenimentul?
10.06.2022 | 07:59
Cand va avea loc botezul stranepotului Regelui Mihai Locatia aleasa are insemnatate aparte pentru Casa Regala
Fostul principe Nicolae a stabilit data botezului fiului său. Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Fostul principe Nicolae al României își va boteza fiul luna aceasta. El a ales o locație specială, ce are legătură cu trecutul familiei regale, la fel cum a procedat și în cazul nunții de la Sinaia.

Fostul principe Nicolae a decis data și locația în care unde va avea loc botezul fiului său, strănepotul Regelui Mihai

Chiar dacă pe 1 august 2015, fostul principe Nicolae al României a fost exclus din ordinea de succesiune pe tronul țării, acesta nu se abate de la regulile etichetei Casei Regale atunci când vine vorba de evenimentele importante din viața sa.

ADVERTISEMENT

Acesta își va boteza fiul, singurul strănepot al Regelui Mihai, născut în luna aprilie a anului trecut. Evenimentul va avea loc pe 18 iunie, iar Nicolae al României și soția lui au optat pentru o locație deosebită.

După cum s-a întâmplat în cazul nunții de la Sinaia, dar și botezului fiicei, Maria Alexandra, care a avut loc la Catedrala Regală de la Curtea de Argeș, fostul principe și Alina-Maria Binder au ales ca băiatul lor să fie creștinat la Alba Iulia, în Catedrala Încoronării.

ADVERTISEMENT

Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook a fostului principe, printr-un comunicat scurt, scris atât în română, cât și în engleză.

anunț botez fiu principele nicoale
Fostul principe Nicolae al României a anunțat pe Facebook botezul fiului său.
Foto: Facebook

„Nicolae al României și Alina-Maria a României sunt încântați să anunțe săvârșirea Tainei Sfântului Botez, fiului lor, Mihai, la Catedrala Încoronării din Alba Iulia, în data de 18 iunie 2022, la ora 11. 

ADVERTISEMENT

Ceremonia religioasă va fi urmată de o recepție la care vor participa invitați din România și de peste hotare”, se arată în comunicatul publicat de fostul principe Nicolae al României.

Ce însemnătate are Catedrala Încoronării din Alba Iulia pentru Casa Regală?

În anii 1921-922, Catedrala Ortodoxă, ce poartă hramul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavril, a fost construită cu sprijinul Casei Regale române. Lăcașul de cult este construit după modelul bisericii domnești din Târgoviște, acolo unde, pe vremuri, erau încoronați voievozii valahi.

ADVERTISEMENT

Astfel, în acest loc, pe 15 octombrie 1922, a fost săvârșită ceremonia de încoronare a Regelui Ferdinand și a Reginei Maria ca suverani ai României Mari.

 

ADVERTISEMENT
Tags: