Sport

Când va avea loc CSA Steaua – Dinamo în Liga 2. Daniel Oprița așteaptă derby-ul cu “câinii”: „Va fi plin stadionul!” Exclusiv

Casa Pariurilor Liga 1 rămâne fără „Derby de România”, iar Dinamo va juca din sezonul viitor în Liga 2 împotriva rivalilor de la CSA Steaua, o premieră pentru fotbalul românesc.
30.05.2022 | 16:05
Cand va avea loc CSA Steaua  Dinamo in Liga 2 Daniel Oprita asteapta derbyul cu cainii Va fi plin stadionul Exclusiv
Steaua și Dinamo s-ar putea întâlni de maxim trei ori în viitorul sezon din Casa Pariurilor Liga 1. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Dinamo nu a reușit să întoarcă rezultatul cu Universitatea Cluj și a retrogradat pentru prima oară în istoria de 74 de ani a clubului, iar „Eternul Derby” se mută în Casa Pariurilor Liga 2.

Inevitabilul s-a produs. Dinamo retrogradează pentru prima oară în istorie. „Eternul Derby” se mută în Liga 2

Retrogradarea lui Dinamo întristrează fără doar și poate pe majoritatea microbiștilor din România, iar Liga 1 va suferi cu siguranță în absența derby-urilor lui Dinamo cu FCSB, Rapid sau Universitatea Craiova.

ADVERTISEMENT

Din păcate, nu sunt vești prea bune pentru suporterii celor două echipe, iar „Eternul Derby” ar putea avea un singur episod, deoarece meciurile nu se joacă în sezonul regulat în sistem tur-retur.

Ba, mai mult, dacă Dinamo nu va reuși să își rezolve problemele financiare și să își asigure un buget minim care să îi permită plata salariilor, echipa ar putea să nu se înscrie nici măcar în Liga 2.

ADVERTISEMENT

Dinamo – Steaua, maxim 3 meciuri în Liga a doua

CSA Steaua are ca obiectiv în sezonul viitor promovarea, în timp ce la Dinamo viitorul este incert, nu mai puțin de 17 jucători fiind la final de contract.

În cazul în care Dinamo își va forma un lot pentru Liga a doua și va reuși să se califice în play-off, „Eternul Derby” ar putea avea trei episoade. Unul în sezonul regulat și alte două în play-off, pe terenul celor două echipe.

ADVERTISEMENT

Dinamo – Steaua, din nou pe stadionul Ghencea

FANATIK a aflat în exclusivitate că stadionul din Ștefan cel Mare va fi demolat, iar derby-ul cu CSA Steaua București se va juca cel mai probabil pe stadionul Astrei din Giurgiu sau la Voluntari,

Fanii Stelei însă se vor putea bucura din nou de „Eternul Derby” pe stadionul Ghencea, unde cel mai probabil se va juca în fața unui stadion arhiplin, așa cum s-a întâmplat și în Liga a patra la barajul de promovare cu Rapid.

ADVERTISEMENT

Daniel Oprița, prima reacție după retrogradarea lui Dinamo

Daniel Oprița a oferit prima declarație în exclusivitate pentru FANATIK după retrogradarea lui Dinamo, iar antrenorul roș-albaștrilor e pregătit să se bată la promovare cu marea rivală.

„Eu nu credeam că Dinamo poate să retrogradeze. Nici după meciul din tur. Nu știu ce se va întâmpla cu Dinamo în aceste condiții, dar nu e plăcut când te gândești că cel mai mare derby se va juca în Liga a doua.

Sunt sigur că vor fi meciuri spectaculoase și se va umple în sfârșit stadionul nostru. Cu siguranță pentru noi va fi greu să promovăm și cu Dinamo și fără ei. Dacă vor avea susținere, sigur va fi mai greu și ne vom bate la campionat ca pe vremuri. 

E greu de spus ce va fi la ei, dar au probleme de foarte mult timp și nu cred că e mare surpriză nici pentru ei că au retrogradat. Dar sigur e o dezamăgire mare cum a fost și la noi că nu am putut promova și să mergem la baraj. Până la urmă ei cu ale lor, noi cu ale noastre. Depinde foarte mult de ce obiectiv va avea Dinamo în sezonul viitor”, a declarat antrenorul celor de la CSA Steaua, în exclusivitate pentru FANATIK.

  • 3 derby-uri Dinamo – Steaua am putea avea în sezonul viitor din Casa Pariurilor Liga 1
ADVERTISEMENT