News

Când va avea loc dezbaterea lui Klaus Iohannis. CTP a refuzat participarea

18.11.2019 | 19:53
Când va avea loc dezbaterea lui Klaus Iohannis. CTP a refuzat participarea
Când are loc dezbaterea lui Klaus Iohannis, alături de jurnaliști și politologi *foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Klaus Iohannis a reușit să treacă în turul 2 al alegerilor prezidențiale, cu un scor excelent, de 37,82%, cu peste 15 procente peste prezidențiabilul PSD, Viorica Dăncilă (22,26%). Cum fostul premier se află într-un deficit enorm și nu se află nici printre opțiunile celorlalți candidați din primul tur, Dăncilă a cerut o confruntare directă cu Iohannis pentru a putea face schimb de idei. Iohannis s-a ferit însă de dezbateri cu contracandidata sa întrucât susține că aceasta este reprezentanta unui partid care a guvernat împotriva românilor. Astfel, Klaus Iohannis a făcut propria sa dezbatere, la Biblioteca Centrală Universitară, alături de mai mulți jurnaliști și politologi.

Când are loc dezbaterea lui Klaus Iohannis. Pe cine a chemat

Klaus Iohannis a anunțat încă de săptămâna trecută că va invita mai mulți jurnaliști și politologi la o dezbatere în care să se discute despre mandatul său ca președinte, dar și despre viitorul său mandat. Discuția cu jurnaliști, analiști și politologi are loc marți, 19 noiembrie, de la ora 19:00, în Aula Carol I, de la Biblioteca Centrală Universitară.

ADVERTISEMENT

Astfel, deocamdată cei de la adevărul.ro arată că au confirmat participarea la dezbaterea lui Iohannis de la BCU opt jurnaliști. Este vorba de Ion M. Ioniță (Adevărul), Cristian Leonte (Pro Tv), Radu Tudor (Antena 3), Cristina Șincai (România Tv), Moise Guran (Europa FM), Silviu Mănăstire (B1 TV), Clarice Dinu (Hotnews) și Ramona Avramescu (TVR), dar și politologul Cristian Pîrvulescu, profesor la SNSPA.

De ce l-a refuzat Cristian Tudor Popescu pe Klaus Iohannis

Reputatul jurnalist și comentator politic Cristian Tudor Popescu – CTP a spus că a fost și el sunat de către Administrația Prezidențială și invitat la dezbaterea de la BCU, în postura de analist politic, dar și de reprezentant al Digi 24. Însă, după consultări cu conducerea televiziunii, care i-a transmis că nu primise niciun apel în acest sens, CTP a renunțat să mai participe întrucât nu i s-a părut normal ca președintele să nominalizeze el ce jurnaliști vrea la discuții:

ADVERTISEMENT

„Acolo am văzut că e vorba de invitații nominale către alți jurnaliști, către toți jurnaliștii invitați și că e un număr foarte restrâns, până în zece. Păi asta arăta ca o recepție exclusivistă a președintelui Iohannis. Și am spus: nu se poate așa ceva, domnul președinte nu are dreptul să facă el selecția jurnaliștilor. Ce înseamnă? Sunt jurnaliștii care îi plac domnului președinte, puțini, care îi plac și care sunt invitați acolo. Eu nu vreau să mă număr printre jurnaliștii preferați de domnul Iohannis, cum nu vreau să mă număr printre jurnaliștii preferați de niciun alt politician”, a spus CTP, la Digi 24.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri