News

Când va debuta sezonul gripal în România. Anunțul făcut de Alexandru Rafila

21.10.2020 | 15:59
Cand va debuta sezonul gripal in Romania Anuntul facut de Alexandru Rafila
Când va debuta sezonul gripal în România. Anunțul făcut de Alexandru Rafila. Sursa foto: scumc.ro
ADVERTISEMENT

Medicul Alexandru Rafila vine cu o veste bună în tot acest context sumbru al crizei sanitare și spune că, momentan, sezonul gripal din România se amână.

Odată cu apariția pandemiei de Covid-19, în România s-au intensificat și măsurile de protecție individuale, astfel că gripa va întârzia, consideră reprezentantul țării noastre la Organizația Mondială a Sănătății.

ADVERTISEMENT

Față de alți ani, în acest sezon rece gripa va pune stăpânire pe România abia din luna ianuarie, iar problemele cele mai mari ar urma să le avem în februarie și în prima lună de primăvară.

Alexandra Rafila anunță când va debuta sezonul gripal în România

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a declarat, miercuri, că momentan, atât în România, cât și în Europa, nu există cazuri de gripă. Asta nu înseamnă că nu ne vom confrunta cu gripa, ci asistăm doar la o mică întârziere.

ADVERTISEMENT

”Virusul gripal nu circulă în Europa în momentul de față. Este o întârziere a sezonului gripal în acest an, din fericire. Acest lucru se datorează, în bună măsură, acestor măsuri de protecție individuală, care au fost aplicate peste tot în lume.

Dacă va apărea o circulație mai intensă a virusurilor gripale, porbabil că va fi undeva după luna ianuarie. Poate începe sezonul gripal în ianuarie și cu intensificare eventual în februarie, martie”, a spus reprezentantul României la OMS, la Digi24.

ADVERTISEMENT

Totodată, medicul Rafila a mai precizat că rata de transmisibilitate a virusului gripal este mai mare și pentru că vremea forțează mutarea activităților din exterior în interior.

Ce spune medicul Rafila de creșterea cazurilor de Covid-19

În ceea ce privește evoluția pandemiei de Covid-19, Alexandru Rafila avertizează că dacă în următoarele trei zile se vor înregistra zilnic în jur de 5.000 de cazuri noi, ar trebui să ne așteptăm, săptămâna viitoare, la o creştere accentuată de cazuri în terapiile intensive.

ADVERTISEMENT

”Dacă în următoarele trei zile vom avea tot aşa, în jur de 5.000 de cazuri pe zi, să ne aşteptăm ca în cursul săptămânii viitoare să asistăm la o creştere destul de accentuată de cazuri în terapiile intensive, ceea ce duce la apropierea de limita la care sistemul de sănătate este adaptat în acest moment.

Mă refer la cele puţin peste 1.000 de paturi disponibile şi cred că măsurile de reevaluare a capacităţilor de acordare a asistenţei medicale trebuie rapid implementate”, a mai declarat Rafila la postul de știri citat.

ADVERTISEMENT