News

Când va emite Hidroelectrica facturile restante din luna octombrie. Anunțul companiei

Hidroelectrica a anunțat când va emite facturile pentru energie electrică restante încă din octombrie, facturi care vor fi plătite eșalonat.
11.01.2023 | 21:38
Cand va emite Hidroelectrica facturile restante din luna octombrie Anuntul companiei
Facturile hidroelectrica întârzie. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Românii nu și-au primit facturile din octombrie, pentru luna iunie, însă acestea au început să fie transmise ”zilnic”, în calupuri de ”zeci de mii”.

Hidroelectrica va emite facturile restante în februarie

Așadar, oamenii ar trebui să primească în luna februarie aceste facturi, însă rămâne de văzut când vor fi emise facturile pentru această iarnă și când vor ajunge oamenii să fie la zi cu situația lor.

ADVERTISEMENT

Facturile se transmit zilnic, sunt calupuri de zeci de mii de facturi care se transmit. În februarie, în principiu, estimăm că se intră în normalitate cu toți clienții, sperând să nu mai fie și alte modificări legislative. Procesul de facturare a început de anul trecut, deja lucrurile se fac automatizat”, a explicat Bogdan Badea, președintele Hidroelectrica, pentru Știrile Pro TV.

Hidroelectrica explică aceste întârzieri ale facturilor prin faptul că foarte mulți consumatori s-au mutat la Hidroelectrica, copleșind compania, care nu a mai putut gestiona volumul uriaș de clienți. Implicit, sistemul de emitere a facturilor a fost blocat.

ADVERTISEMENT

Cea mai mare problemă pentru oameni nu e întârzierea facturilor ci faptul că nu vor putea să plătească retroactiv atât de multe facturi cumulate. În consecință, compania îi asigură că vor putea să plătească în rate aceste facturi.

”Oamenii care nu pot achita suma, pot plăti factura în rate, dar trebuie să depună o cerere, potrivit Hidroelectrica. Solicitarea poate fi trimisă la adresa de mail a companiei esalonari@hidroelectrica.ro sau depusă direct la sedii”, au transmis reprezentanții companiei.

ADVERTISEMENT

Plata acestor facturi poate fi făcută în șase rate lunare de valori egale, însă la perioada eșalonării se adaugă și facturile curente, împreună cu ratele eșalonate. În concluzie, efortul financiar al românilor va rămâne unul deosebit, exceptând situațiile în care oamenii și-au pus deja bani deoparte pentru facturi.

Formularul tip pentru cererea de eșalonare a ratelor pentru clienții casnici poate fi găsit AICI, în timp ce formularul tip pentru cererea de eșalonare a clienților non-casnici este disponibil AICI.

ADVERTISEMENT

Zoltan Nagy-Bege, vicepreședinte ANRE, a anunțat că în această iarnă majoritatea furnizorilor de energie vor întârzia emiterea facturilor chiar și câte cinci luni. Companiile din domeniu dau vina pe ordonanțele de urgență ale Guvernului, care ar fi dat peste cap întregul sistem, în tentativa de a plafona sau subvenționa prețul la energie.

ADVERTISEMENT
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de...
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de sexy sunt colegele: „Dacă ele sunt «piese» acum, cum erau când plesneau de tinerețe?”
După 8 ani, a recunoscut relația cu Ion Țiriac și a spus totul...
După 8 ani, a recunoscut relația cu Ion Țiriac și a spus totul despre viața lângă un miliardar: "Mai bine plâng pe un iaht!"
Locul în care se consumă cele mai multe droguri. Este o universitate de...
Locul în care se consumă cele mai multe droguri. Este o universitate de top în care 90% dintre studenți au încercat
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără...
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără el”. A vorbit despre unul dintre cele mai grele momente
Prețul uriaș cu care se vinde cea mai scumpă proprietate din lume
Prețul uriaș cu care se vinde cea mai scumpă proprietate din lume
Garsonieră de 15 metri pătraţi,
Garsonieră de 15 metri pătraţi, "cu patul sub masă", scoasă la vânzare cu 143.000 de euro, preţ redus. Afaceri cu imobiliare în Milano
Scriitor reclamat de vecini dintr-un motiv bizar: „Blocul riscă să se prăbușească din...
Scriitor reclamat de vecini dintr-un motiv bizar: „Blocul riscă să se prăbușească din cauza cărților“
Luna Plină în Fecioară pe 24 februarie. Gemenii, Fecioarele, Săgetătorii și Peștii vor...
Luna Plină în Fecioară pe 24 februarie. Gemenii, Fecioarele, Săgetătorii și Peștii vor fi cei mai influențați de Luna Plină
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care...
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care Mioara a decedat: ”Numai așa vine binele și fuge răul”
Legea pensiilor. Articolul care spulberă speranțele pensionarilor
Legea pensiilor. Articolul care spulberă speranțele pensionarilor
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Ce religie are Cătălin Măruță. A fost botezat la fel ca părinții lui
Ce religie are Cătălin Măruță. A fost botezat la fel ca părinții lui
Bianca Drăgușanu a îmbrăcat o bluză transparentă și și-a lăsat sânii la vedere....
Bianca Drăgușanu a îmbrăcat o bluză transparentă și și-a lăsat sânii la vedere. Ultimele intervenții estetice pe care și le-a făcut
Zodii protejate de Dumnezeu în ultimele zile ale lunii februarie. Au parte de...
Zodii protejate de Dumnezeu în ultimele zile ale lunii februarie. Au parte de schimbări benefice și noroc cât cuprinde