News

Când va emite Hidroelectrica facturile restante din luna octombrie. Anunțul companiei

Hidroelectrica a anunțat când va emite facturile pentru energie electrică restante încă din octombrie, facturi care vor fi plătite eșalonat.
11.01.2023 | 21:38
Cand va emite Hidroelectrica facturile restante din luna octombrie Anuntul companiei
Facturile hidroelectrica întârzie. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Românii nu și-au primit facturile din octombrie, pentru luna iunie, însă acestea au început să fie transmise ”zilnic”, în calupuri de ”zeci de mii”.

Hidroelectrica va emite facturile restante în februarie

Așadar, oamenii ar trebui să primească în luna februarie aceste facturi, însă rămâne de văzut când vor fi emise facturile pentru această iarnă și când vor ajunge oamenii să fie la zi cu situația lor.

ADVERTISEMENT

Facturile se transmit zilnic, sunt calupuri de zeci de mii de facturi care se transmit. În februarie, în principiu, estimăm că se intră în normalitate cu toți clienții, sperând să nu mai fie și alte modificări legislative. Procesul de facturare a început de anul trecut, deja lucrurile se fac automatizat”, a explicat Bogdan Badea, președintele Hidroelectrica, pentru Știrile Pro TV.

Hidroelectrica explică aceste întârzieri ale facturilor prin faptul că foarte mulți consumatori s-au mutat la Hidroelectrica, copleșind compania, care nu a mai putut gestiona volumul uriaș de clienți. Implicit, sistemul de emitere a facturilor a fost blocat.

ADVERTISEMENT

Cea mai mare problemă pentru oameni nu e întârzierea facturilor ci faptul că nu vor putea să plătească retroactiv atât de multe facturi cumulate. În consecință, compania îi asigură că vor putea să plătească în rate aceste facturi.

”Oamenii care nu pot achita suma, pot plăti factura în rate, dar trebuie să depună o cerere, potrivit Hidroelectrica. Solicitarea poate fi trimisă la adresa de mail a companiei esalonari@hidroelectrica.ro sau depusă direct la sedii”, au transmis reprezentanții companiei.

ADVERTISEMENT

Plata acestor facturi poate fi făcută în șase rate lunare de valori egale, însă la perioada eșalonării se adaugă și facturile curente, împreună cu ratele eșalonate. În concluzie, efortul financiar al românilor va rămâne unul deosebit, exceptând situațiile în care oamenii și-au pus deja bani deoparte pentru facturi.

Formularul tip pentru cererea de eșalonare a ratelor pentru clienții casnici poate fi găsit AICI, în timp ce formularul tip pentru cererea de eșalonare a clienților non-casnici este disponibil AICI.

ADVERTISEMENT

Zoltan Nagy-Bege, vicepreședinte ANRE, a anunțat că în această iarnă majoritatea furnizorilor de energie vor întârzia emiterea facturilor chiar și câte cinci luni. Companiile din domeniu dau vina pe ordonanțele de urgență ale Guvernului, care ar fi dat peste cap întregul sistem, în tentativa de a plafona sau subvenționa prețul la energie.

ADVERTISEMENT