Alegeri 2024

Când va fi gata drumul expres Arad-Oradea. Anunțul făcut de ministrul Sorin Grindeanu

Sorin Grindeanu a anunțat când va fi gata drumul expres Arad-Oradea. Nouă oferte au fost depuse de constructori din țară și din străinătate pentru Lotul 3.
26.06.2024 | 19:00
Cand va fi gata drumul expres AradOradea Anuntul facut de ministrul Sorin Grindeanu
Când va fi gata drumul expres Arad-Oradea. Sursa foto: Facebook-Sorin Grindeanu/ Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, că a fost făcut un ”pas important pentru construcția a încă 47 de kilometri din Drumul Expres Arad – Oradea”.

Când va fi gata drumul expres Arad-Oradea

Șeful de la Transporturi a anunțat că au fost primite nouă oferte de la diverși constructori din România, Ungaria, Bulgaria, Turcia și Ucraina pentru execuția lotului 3 al acestui nou drum de mare viteză din vestul țării.

ADVERTISEMENT

„Pas important pentru construcția a încă 47 de km din Drumul Expres Arad – Oradea!

Pentru contractul necesar execuției Lotului 3 al acestui nou drum de mare viteză, au depus astăzi 9 oferte constructori din România, Ungaria, Bulgaria, Turcia și Ucraina”, a scris, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, miercuri, pe pagina sa de Facebook.

Sorin Grindeanu a transmis că acest contract are o valoare totală estimată de 3,54 miliarde de lei (fără TVA) și prevede construcția Lotului 3 al drumului expres Arad-Oradea care va avea 47,07 km în termen de 24 de luni.

ADVERTISEMENT

Astfel, drumul expres Arad-Oradea ar trebui să fie finalizat în doi ani de zile, asta dacă constructorul nu va întâmpina diverse probleme și nu va cere prelungirea termenului.

Potrivit ministrului Transporturilor, ”câștigătorul contractului va mai construi un drum de legătură (2,9 km) cu zona industrială Arad Vest, dar și 29 de poduri și pasaje (inclusiv un pasaj de o complexitate tehnică ridicată, în lungime de 591 m)”.

ADVERTISEMENT

De asemenea, oficialul de la Transporturi a spus că pentru construcția primului lot al drumului expres Arad- Oradea care va avea o lungime de 33,7 km au fost deja depuse oferte pe data de 12 iunie 2024.

Pentru execuția Lotului 2 care va avea 39,7 km, Sorin Grindeanu a ținut să precizeze că urmează ca ofertele să fie depuse până la data de 15 iulie 2024.

ADVERTISEMENT

”După finalizarea construcției, Drumul Expres Arad- Oradea va avea o lungime totală de 120,47 km și va asigura inclusiv legătura cu frontiera româno- ungară”, a conchis Sorin Grindeanu.

ADVERTISEMENT