News

Când va fi gata primul hotel spațial. Peste 400 de persoane se vor caza pe Stația Voyager

01.03.2021 | 21:34
Cand va fi gata primul hotel spatial Peste 400 de persoane se vor caza pe Statia Voyager
400 de oameni vor fi cazați pe noul hotel spațial. Foto: Daily Mail
ADVERTISEMENT

Compania Orbital Assembly Corporation vrea să construiască primul hotel spațial în orbita joasă a Pământului, fiind vorba de un proiect îndrăzneț care să ofere cazare pentru 400 de oameni.

Oaspeții vor avea la discreție cinematografe, restaurante, săli de fitness, spa-uri și vor fi construite pe un sistem modular, cu ajutorul roboților spațiali, începând din 2025.

ADVERTISEMENT

Potrivit unor zvonuri hotelul ar putea fi vândut, ulterior, către NASA, însă nu se cunoaște momentan cât va costa construcția lui și nici cât vor trebui să plătească oamenii pentru a ajunge acolo.

Se construiește primul hotel spațial din istorie

Hotelul va fi numit „Stația Voyager” și ar trebui să fie gata în 2027. Parcă inspirat din filmele SF, stația va avea forma unui cerc care se va roti continuu pentru a-și asigura propria gravitație.

ADVERTISEMENT

Deși nu se cunosc detalii referitoare la costurile de construcție, experții spun că acestea nu vor fi extrem de ridicate dacă vor fi folosite nave precum SpaceX Falcon, produse de compania lui Elon Musk Space X.

„Hotelul” va fi construit dintr-o serie de inele care vor avea atașate mai multe „module”. În aceste module vor fi sursa de apă, aer sau energie a navei, precum și loc de somn pentru echipaj.

ADVERTISEMENT

Aceste module ar putea fi vândute inclusiv oamenilor cu bani, care pot opta pentru un modul de 20 metri pătrați. Ideea construirii unui astfel de hotel spațial i-a venit lui Wernher von Braun, conform Daily Mail.

Stația Voyager (1)
Stația Voyager (1)
Stația Voyager (2)
Stația Voyager (2)
Stația Voyager (3)
Stația Voyager (3)
Stația Voyager (4)
Stația Voyager (4)
Stația Voyager (5)
Stația Voyager (5)
Stația Voyager (6)
Stația Voyager (6)

Von Braun era unul dintre pionierii programelor NASA din anii 1950 și printre primii oameni care s-au gândit că în orbita joasă a Pământului ar putea fi construită o stație spațială circulară, care să își asigure propria gravitație.

ADVERTISEMENT

Ca și un fapt interesant, experții estimează că va dura aproximativ 3 ani ca toate modulele să fie create, dar doar 3 zile pentru a fi asamblate în spațiu. Cu SpaceX, costul ridicării în spațiu a unui kilogram se ridică la aproximativ 8000 de dolari, însă nimeni nu poate estima cât va avea stația.

Spre comparație, Stația Spațială Internațională are 420.000 de kilograme și a costat 150 de miliarde de dolari.

ADVERTISEMENT