News

Când va fi următoarea majorare a pensiilor și alocațiilor! Anunțul ministrului Violeta Alexandru

01.09.2020 | 15:53
Cand va fi urmatoarea majorare a pensiilor si alocatiilor Anuntul ministrului Violeta Alexandru
ADVERTISEMENT

Pensionarii vor primi, începând de astăzi, pensiile mărite cu 14%, cu 26% mai puțin decât era prevăzut în lege.

Mai mult, copiii vor beneficia de alocații majorate cu 20%, deși ar fi trebuit să primească alocațiile dublate.

ADVERTISEMENT

Ministrul Muncii Violeta Alexandru a recunoscut că nu sunt bani pentru o creștere semnificativă, însă această creștere va fi luată în considerare pe viitor.

Violeta Alexandru anunță când vor fi dublate alocațiile: în 2022

Violeta Alexandru îi asigură pe români că pensiile vor fi majoritate și în anii următori, la fel cum se va întâmpla și cu alocațiile.

ADVERTISEMENT

Conform deciziei luate în Guvern, etapele în care vor fi creșteri la alocații, ele fiind deja în creștere pentru august, rămân în vigoare.

În această lună, cu 8 ale lunii, vom plăti alocațiile mărite aferente lunii august. Următoarea creștere va fi tot 20% anul viitor, două la jumătatea anului și în 2022, ca să ajungem la 100% în 2022. Începând cu 2015 toate creșterile de alocații au fost ca urmare a inițiativelor PNL”, a explicat Alexandru la Digi 24.

ADVERTISEMENT

Ministrul Muncii se așteaptă ca PSD să conteste la CCR faptul că alocațiile nu au fost dublate, însă Guvernul Orban nu are bani pentru o creștere semnificativă a alocațiilor sau pensiilor.

„Dacă ajungem la CCR vom lua decizie pe acest subiect, ceea ce noi am fundamentat se bazează pe ceea ce poate suporta bugetul în acest moment. Decizia de dublare a alocațiilor peste noapte nu avea susținere în buget, ce am făcut noi a fost să respectăm decizia CCR.

ADVERTISEMENT

Vom lua decizie în funcție de ce se va întâmpla în continuare, dar acum suntem organizați fără reproș.

Pensiile vor fi mărite pentru această lună atât la numerar cât și la card, asta e important, mai important decât deciziile populiste de a tripla peste noapte. E ușor să promiți mai ales când ești în afara sistemului.

M-am asigurat că atât pensiile mărite și alocațiile vor fi plătite la timp. Pensiile vin mărite, chiar de astăzi. Pensiile cresc cu 14%, alocațiile cu 20%”, a declarat Alexandru la Digi 24.

ADVERTISEMENT