News

Când va fi vârful valului 4 de infecții în România. Se va ajunge la 20.000 de cazuri. Anunțul ministrului Sănătății

Ministrul interimar al Sănătății a anunțat când prognozează autoritățile că vom avea vârful valului 4. Oficialul spune că vor urma zile cu până la 20.000 de cazuri pe zi.
30.09.2021 | 08:41
Cand va fi varful valului 4 de infectii in Romania Se va ajunge la 20000 de cazuri Anuntul ministrului Sanatatii
ADVERTISEMENT

România traversează în aceste zile cea mai gravă perioadă a pandemiei de Covid-19. Zilnic, peste 10.000 – 11.000 de cetățeni sunt depistați pozitiv, iar numărul deceselor a început să treacă de 200 într-o zi.

Prognoza în privința evoluției valului 4 nu este deloc una bună. Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, a declarat, miercuri că România se va confrunta cu vârful valului 4 al pandemiei la mijlocul lunii octombrie.

ADVERTISEMENT

Estimările oficiale spun că vom avea și zile cu câte 20.000 de noi infectări cu Sars-CoV-2 pe zi în a doua decadă a lunii viitoare.

România ar putea ajunge la 20.000 de cazuri de Covid-19 pe zi. Ministrul Sănătății, anunț privind valul 4

Numărul din prezent al infectărilor cu noul coronavirus din România are mari șanse de a se dubla luna viitoare. Ministrul Cseke Attila anunță un scenariu cu adevărat alarmant pentru țara noastră.

ADVERTISEMENT

Oficialul dezvăluie că, în perioada 15-20 octombrie, România ar putea să ajungă la 20.000 de cazuri pe zi. Attila a declarat că, joi, spitalul Malaxa și Sfântul Ioan din Capitală vor fi schimbate prin ordin de ministru în unitățile medicale exclusiv COVID-19.

”Din ce spun specialiștii, vârful valului 4 va fi undeva la mijlocul lunii octombrie sau puțin mai încolo. Pentru 15-20 octombrie se preconizează să se poată ajunge, din păcate, și la 20.000 de infectări pe zi”, a spus Cseke Attila, la Digi24.

ADVERTISEMENT

Ministrul a spus că va trebui făcută o analiză după ce trece această pandemie pentru a vedea cum a fost gestionată.

Ministrul Sănătății, anunț privind numărul de paturi ATI COVID

Oficialul Guvernului mai spune că numărul maxim de paturi pe care le-a avut România pentru pacienți ATI COVID în valurile anterioare, puțin peste 1.600, s-ar putea să nu fie suficient în valul 4 al pandemiei.

ADVERTISEMENT

”S-ar putea ca acest număr să nu fie de ajuns. Ne așteaptă 2, 3 săptămâni de foc. Eu nu vreau să aud chestiuni de patriotism local. Și eu sunt patriot local și îmi place județul de unde provin. Nu putem să refuzăm un pacient pentru că vine dintr-un alt județ.

Aici trebuie să dam dovadă de solidaritate, toți. Dacă putem să îl ajutam pe celălalt, s-ar putea ca azi să ajut eu un alt județ și a doua zi să mă ajute el cu un pat liber”, a mai declarat Cseke Attila pentru postul de știri citat.

În același timp, ministrul a mai adăugat că pentru a trece peste valul 4 al infecțiilor, este nevoie ca tot mai mulți oameni să se vaccineze anti-Covid.

ADVERTISEMENT