News

Când va începe să scadă numărul cazurilor de coronavirus în România. Anunţul făcut de Alexandru Rafila

13.04.2020 | 15:09
Cand va incepe sa scada numarul cazurilor de coronavirus in Romania Anuntul facut de Alexandru Rafila
ADVERTISEMENT

Când va începe să scadă numărul cazurilor de coronavirus în România?” este o întrebare la care majoritatea populației din România încearcă să afle un răspuns. În acest sens, Alexandru Rafila a oferit un răspuns care anunță vremuri mai bune.

Când va începe să scadă numărul cazurilor de coronavirus în România. Anunţul făcut de Alexandru Rafila

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila consideră că actuala pandemie provocată de noul coronavirus ar putea se accentueze până la finele lunii aprilie să. Apoi, trendul va fi unul descendent.

ADVERTISEMENT

Reprezentantul țării noastre la Organizația Mondială a Sănătății apreciază că, de la zi la zi, luna aprilie ar putea aduce tot mai multe cazuri de infectare cu COVID-19. Apoi, din luna mai, veștile ar putea fi tot mai bune, dat fiind faptul că se preconizează o scădere a infectărilor, dar și a deceselor.

”Numărul de cazuri de coronavirus va crește până la sfârșitul lunii aprilie. Eu sper ca, începând din luna mai, să intrăm pe un trend descendent, inclusiv în privința numărului de decese”, a declarat Alexandru Rafila luni dimineață la Digi24 TV.

ADVERTISEMENT

Rafila: ”Numărul celor infectați e mult mai mare decât cel oficial”

Întrucât în țara noastră ar exista numeroase persoane asimptomatice, Alexandru Rafila apreciază că numărul celor infectați cu coronavirus este mult mai mare decât cel arătat de datele oficiale.

Tocmai din această cauză, spune medicul, autoritățile mențin măsurile de distanțare socială și în preajma Sărbătorilor de Paște.

ADVERTISEMENT

Membrul Comitetului Executiv al OMS a mai spus, pentru sursa citată, că testele PCR sunt cele mai edificatoare în lupta cu noul coronavirus, pentru că detectează prezența virusului în organism, nu după ce el a trecut, astfel că se pot lua măsurile necesare.

”În acest moment, în spitale sunt testați toți pacienții care prezintă simptomele specifice COVID-19, iar timpul de aflare a rezultatelor a scăzut până la 24 de ore.

ADVERTISEMENT

În cazul în care pacientul este pozitiv, se administrează și tratamentu specific, în funcție de gravitatea cazului: ușor, mediu sau grav. Pentru fiecare dintre aceste situații există o schemă de medicație aprobată de Ministerul Sănătății”, a mai declarat Alexandru Rafila.

ADVERTISEMENT