News

Când va începe vaccinarea profesorilor. Ministrul Educației a dat vestea cea mare

21.02.2021 | 18:21
ADVERTISEMENT

Ministrul Sorin Cîmpeanu a anunțat că vaccinarea profesorilor ar putea începe în ultima săptămână din februarie 2021.

Decizia finală va fi luată luni, 22 februarie, dar operațiunea poate începe în câteva zile potrivit ministrului Sănătății.

ADVERTISEMENT

Sorin Cîmpeanu a anunțat că, în colaborare cu Comitetul Național de Coordonare a Activității privind Vaccinarea împotriva Covid-19, că e posibil ca vaccinarea prioritară a personalului din sistemul de învățământ să demareze spre finele lunii februarie.

Sorin Cîmpeanu a anunțat când începe vaccinarea profesorilor

Decizia va fi luată luni, duoă care va fi făcut un anunț oficial al CNACV. „Pentru programare va trebui ca fiecare ISJ și fiecare universitate să furnizeze cât mai rapid către DSP listele nominale cu personalul din învățământ care dorește să se vaccineze în aceste centre dedicate (grupat în funcție de vârstă, sub și peste 55 de ani).

ADVERTISEMENT

Operațiunea va dura circa o săptămână, iar locațiile centrelor locale de vaccinare prioritară a personanelor din învățământ sunt deja cunoscute (spre exemplu, pentru București se are în vedere organizarea a 22 de linii de vaccinare în complexul ROMEXPO)”, a punctat Cîmpeanu.

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul vaccinării din România, anunțase în urmă cu 24 de ore că vaccinarea profesorilor va începe în curând.

ADVERTISEMENT

„Am creat un scenariu astfel încât să putem face vaccinarea începând probabil chiar de săptămâna viitoare. Deși am anunțat de la 1 martie, am făcut o reevaluare, din a doua parte a săptămânii viitoare ar putea începe. Noi vrem ca într-o săptămână să finalizăm operațiunea. Luni avem ultima evaluare, finalizăm procedurile”, a explicat Valeriu Gheorghiță la Digi24.

Reprezentantul campaniei de vaccinarea anunțat că profesorii nu sunt nevoiți să se programeze pe platformă pentru a se vaccina. „Nu mai avem nevoie de programare tocmai pentru a nu aștepta eliberarea unui loc în platformă, datele sunt centralizate de fiecare instituție de învățământ și trimise către inspectoratele școlare”, a precizat Gheorghiță.

ADVERTISEMENT