News

Când va intra în vigoare noua Lege a pensiilor! Ministrul Muncii a explicat ce prevede aceasta

23.03.2019 | 20:40
Cand va intra in vigoare noua Lege a pensiilor Ministrul Muncii a explicat ce prevede aceasta

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a vorbit despre noua Lege a pensiilor și despre ce conține aceasta, astfel încât pensionarii să știe la ce să se aștepte de la actul normativ. Ministrul a spus că, momentan, s-a format un grup de lucru pentru recalcularea pensiilor.

Noua Lege a pensiilor va intra la plată în anul 2021

”Noi în acest grup de lucru luăm din nou practic articol cu articol pentru a ne eficientiza munca pe viitor. Pensionarii au întrebat mereu când începem să emitem decizii. Noi am lucrat pe aceste grupuri pentru că atât de multe decizii nu se puteau emite într-o zi. Le vom emite în plată. Așa vom proceda și la noua Lege a pensiilor care va intra la plată în 2021”, a declarat Marius Budăi la România TV.

Ministrul Muncii a vorbit și despre modul în care se va calcula pensia pentru cei care au fost păcăliți de patronii care nu le-au achitat contribuțiile aferente către stat, însă, momentan, are vești proaste pentru aceștia.

Sunt sau nu bani pentru pensii?

”Cum se va calcula pensia pentru cei pentru care patronul nu a plătit contribuțiile aferente la stat? Efectele legii intră în vigoare după 2021. Până atunci, nu se calculează. Luna viitoare, mă voi întâlni cu cei din ITM-uri și va fi toleranță 0 la munca la negru”, a mai spus ministrul Muncii.

Marius Budăi a ținut să îi liniștească pe pensionari, în ceea ce privește banii destinați plății pensiilor! Ministrul a spus că sunt bani suficienți pentru toate măririle promise de Guvernul Dăncilă, în ceea ce privește plata pensiilor, dar și a alocațiilor pentru copii.

”M-am săturat să fac apel la colegii din opoziție să nu-și mai bată joc de pensionari! Folosesc politic pensionarii și copiii. Avem bani pentru toate majorările promise. Aceste 42.000 de decizii nu se pot lucra în 2-3 zile, dar prefer să măsor de zece ori și să tai o dată”, a mai spus Marius Budăi.