Sport

Când va juca Simona Halep în turul 2 de la Indian Wells. Organizatorii au anunţat ora meciului cu Marta Kostyuk

Simona Halep a fost acceptată în turul doi la turneul de la Indian Wells, astfel că românca va juca primul meci din California spre sfârșitul săptămânii.
08.10.2021 | 07:05
Cand va juca Simona Halep in turul 2 de la Indian Wells Organizatorii au anuntat ora meciului cu Marta Kostyuk
ADVERTISEMENT
08-10-2021
04:10

Când se joacă meciul Simona Halep - Marta Kostyuk

Organizatorii Indian Wells au anunţat programul meciurilor de vineri, iar duelul dintre Simona Halep şi Marta Kostyuk este programat pe arena centrală, după partida Petra Martic – Iga Swiatek.

Cum primul meci al sesiunii va începe la ora 21:00, Simona Halep şi Marta Kostyuk ar urma să intre pe teren în jurul orei 22:30.

07-10-2021
04:21

Marta Kostyuk, prima adversară a Simonei Halep

Simona Halep a fost exceptată de primul tur la Indian Wells, iar în manșa secundă urmează a o întâlni pe ucraineanca Marta Kostyuk, locul 58 WTA.

Kostyuk a trecut în runda inaugurală de chinezoaica Shuai Zhang, poziția 48 în ierarhia mondială, scor 6-3, 1-6, 6-2, într-o oră și 34 de minute.

Halep și Kostyuk (19 ani) nu s-a mai întâlnit până acum în circuitul WTA. Cel mai probabil, întâlnirea va fi programată vineri, 8 octombrie, organizatorii urmând să stabilească ora la care va avea loc.

Organizatorii competiției din Statele Unite au decis să micșoreze premiile în fazele finale și să acorde bonusuri mai mari pentru jucătoarele eliminate în primele tururi.

Însă, marele pot îl reprezintă cele 1.000 de puncte pe care le va primi câștigătoarea în clasamentul WTA și care ar fi o mană cerească pentru Halep după ce a ajuns pe locul 17.

ADVERTISEMENT

Simona Halep, direct în turul 2 la Indian Wells

Luni noapte a avut loc tragerea la sorți a tabloului de la Indian Wells, iar Simona Halep, a 11-a favorită, va juca în turul 2 cu învingătoarea dintre ucraineanca Marta Kostyuk, locul 58 WTA, și chinezoaica Shuai Zhang, poziția 48 în ierarhia mondială.

Meciurile din faza secundă a competiției se vor desfășura vineri, 8 octombrie, şi sâmbătă, 9 octombrie, urmând ca organizatorii să decidă în care din aceste zile o va programa pe campioana noastră. Startul în aceste zile se dă la ora 11:00 (21:00 în România).

ADVERTISEMENT

Aceasta va fi prima apariție a Simonei Halep după ce a pus punt colaborării cu antrenorul australian Darren Cahill și l-a coopat în staff-ul său pe Adrian Marcu, acesta urmând să colaboreze cu Daniel Dobre.

Adversar accesibil în turul 2 pentru româncă

Debutul la Indian Wells pare a fi destul de simplu pentru Simona Halep. Ea nu a mai jucat niciodată cu Marta Kostyuk, însă ucraineanca de 19 ani este încă un adversar mult prea fraged pentru experiența româncei.

ADVERTISEMENT

Lucrurile stau puțin altfel când vine vorba de Shuai Zhang. Chinezoaica de 32 de ani care are două titluri în palmares, dar care nu a ajuns niciodată în Top 20, este pe final de carieră și va da totul pentru un rezultat extraordinar.

Halep și Zhang s-au întâlnit de patru ori până acum și, surprinzător, scorul este egal, 2-2, de fiecare dată partidele fiind încheiat în minimum de seturi. Primul duel a avut loc chiar la Indian Wells, în primul tur din 2012, iar românca s-a impus cu un categoric 6-1, 6-1.

ADVERTISEMENT

Au urmat două victorii neașteptate ale chinezoaice în 2016, în primul tur la Australian Open (6-4, 6-3) și în optimi la Beijing (6-0, 6-3). Ultimul meci a adus un nou succes pentru Halep, scor 7-6 (4), 6-1, în sferturi de finală la Wimbledon 2019, turneu pe care românca l-a și câștigat.

Halep visează să repete performanța din 2015

Dacă va trece în turul 3, cel mai probabil adversar pentru Simona Halep va fi Emma Răducanu, câștigătoarea surprinzătoare de la US Open. Britanica de 18 ani cu tată român a primit un wild card și este considerată favorită 17.

Va fi primul duel între Halep și Răducanu, două sportive care s-au gratulat destul de mult în ultima vreme. Românca a ținut să o felicite pe britanică pentru succesul de la Flushing Meadows, iar aceasta nu a rămas datoare și a spus că fostul lider WTA  a fost mereu o insiprație pentru ea.

Simona Halep a câștigat Indian Wells în 2015 după o finală thriller cu Jelena Jankovic, iar la ediția precedentă, în 2019, deoarece anul trecut nu s-a ținut din cauza pandemiei de coronavirus, a fost eliminată în optimi de cehoaica Marketa Vondrousova.

ADVERTISEMENT
Tags: