News

Când va permite Italia călătoriile fără restricții înspre şi dinspre alte ţări UE. Anunțul premierului Giuseppe Conte

16.05.2020 | 12:37
Cand va permite Italia calatoriile fara restrictii inspre si dinspre alte tari UE Anuntul premierului Giuseppe Conte
ADVERTISEMENT

Italia va permite călătoriile fără restricții înspre şi dinspre alte ţări UE începând cu luna viitoare. Anunțul foarte bun pentru partenerii din Uniune a fost făcut de premierul Giuseppe Conte.

Când va permite Italia călătoriile fără restricții înspre şi dinspre alte ţări UE. Anunțul premierului Giuseppe Conte

Italia, la un moment dat țara din lume cel mai greu afectată de pandemia de coronavirus, începe treptat să-și revină la normal din toate punctele de vedere.

ADVERTISEMENT

După relaxarea mai multor ramuri ale economiei, Guvernul de la Roma, prin vocea premierului Giuseppe Conte, anunță că, din 3 iunie va permite călătoriile către şi dinspre alte ţări membre ale Uniunii Europene.

Decretul, votat vineri, 15 mai, a fost propus de către premierul Giuseppe Conte şi de ministrul sănătăţii Roberto Speranza. Din aceeași dată, Executivul de la Roma va permite deplasările în mod liber în interiorul Italiei.

ADVERTISEMENT

În ciuda faptului că unele regiuni au dorit o revenire mai rapidă la regimul normal, premierul Conte a insistat pe o ridicare progresivă a restricţiilor pentru a preveni un al doilea val de infectări cu noul coronavirus.

Deocamdată, interdicţia în ceea ce privește călătoriile între regiunile Italiei şi asupra celor internaţionale rămâne în vigoare până la 2 iunie, când se marchează Ziua Republicii.

ADVERTISEMENT

După ce restricţiile de călătorie vor fi ridicate pe 3 iunie, executivul italian speră să poată salva cel puţin o parte a sezonului turistic.

Italia, peste 31 de mii de decese din cauza COVID-19

De la startul pandemiei de coronavirus, peste 31 de mii de italieni au decedat din cauza infecțiilor. Mai precis, conform datelor de vineri, 15 mai, 31.610 victime a totalizat epidemia în Italia, un bilanţ care plasează Italia pe poziţia a treia în lume, după SUA şi Regatul Unit.

ADVERTISEMENT

Cu scopul de a reduce răspândirea noului coronavirus, Italia a fost prima ţară europeană care a impus restricţii la nivel național, în luna martie. Într-o primă etapă, unele măsuri au fost relaxate începând cu 4 mai, atunci când a permis redeschiderea parcurilor şi a fabricilor.

  • 223.885 este bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus pe teritoriul Italiei
ADVERTISEMENT