News

Când va scăpa omenirea de pandemia de Covid-19. Previziunea lui Bill Gates

08.08.2020 | 11:27
Când va scăpa omenirea de pandemia de Covid-19. Previziunea lui Bill Gates
Când va scăpa omenirea de pandemia de Covid-19. Previziunea lui Bill Gates. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Când va scăpa omenirea de pandemia de Covid-19? Iată o întrebare la care miliardarul Bill Gates vine cu o serie de previziuni pentru țările planetei.

Americanul, cel care contribuie la finanțarea și dezvoltarea unui vaccin anti coronavirus, spune că este optimist în ceea ce privește găsirea unui tratament eficient în viitor.

ADVERTISEMENT

Totodată, acesta anticipează că pandemia va fi sub control la sfârșitul lui 2021 pentru ţările dezvoltate şi în 2022 pentru ţările în curs de dezvoltare.

Bill Gates anunță când poate scăpa omenirea de pandemia Covid-19

Bill Gates este miliardarul american de care se leagă o serie de controverse la nivel mondial, dar mult mai multe speranțe în ceea ce privește contribuția sa la finanțarea unui tratament anti Covid-19.

ADVERTISEMENT

Într-o perioadă în care mulți își doresc ca epidemia de la nivel mondial să ia sfârșit, iar planeta să revină la normal, Bill Gates spune că mai avem de așteptat cel puțin 1-2 ani.

Recent, într-un interviu acordat recent celor de la Bloomberg, miliardarul a vorbit despre faptul că, în opinia lui, populaţia lumii va trebui să mai aştepte cel puţin un an pentru ca pandemia să fie ţinută sub control.

”Inovaţiile în ceea ce priveşte diagnosticarea, noile metode de tratament şi vaccinurile sunt de-a dreptul impresionante. Şi asta ma face să cred, că pentru ţările bogate, am putea, în mare, să punem capăt pandemiei până la finalul anului 2021, şi, până la finalul anului 2022, pentru ţările aflate în curs de dezvoltare”, a explicat Bill Gates pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT

Bill Gates nu vede cu ochi buni lupta SUA vs China pe piața farmaceutică

De asemenea, omul din spatele Microsoft a mai spus că duelul medical dintre Rusia şi China în a scoate cât mai repede un vaccin pe piaţă ar putea fi periculos.

Americanul este îngrijorat că dozele ar putea fi administrate oamenilor înainte ca antidotul să fie sigur şi spune că autoritatea din SUA nu va permite astfel de scurtături.

În iulie, Bill Gates declara că este foarte încrezător că oamenii de ştiinţă vor dezvolta un vaccin “foarte eficient şi foarte sigur”, datorită faptului că, la nivel mondial, se află multe în lucru – peste 160 de vaccinuri.

ADVERTISEMENT

Două dintre cele patru aflate în teste pe oameni sunt dezvoltate în Statele Unite de Moderna şi Pfizer/BioNTech. În același timp, Gates crede că cele mai bune vaccinuri trebuie distribuite în toată lumea, în caz contrar pandemia de Covid-19 va reveni constant.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri