Life

Când va trece cometa Halley pe lângă Pământ. Va fi o apropiere spectaculoasă

Data la care cometa Halley se va putea observa de pe Pământ. Specialiștii spun că va avea o apariție de-a dreptul impresionantă.
09.05.2024 | 18:45
Cand va trece cometa Halley pe langa Pamant Va fi o apropiere spectaculoasa
Data la care cometa Halley se va putea observa de pe Pământ. Specialiștii spun că va avea o apariție de-a dreptul impresionantă. Sursa foto: stirileprotv.ro
ADVERTISEMENT

Când va trece cometa Halley pe lângă Pământ. Va fi o apropiere spectaculoasă. Din anul 240 î.Hr. și până în prezent a fost observată de aproximativ 30 de ori, fiind una dintre cele mai active și mai mari comete cunoscute din Univers.

Data la care cometa Halley se va putea observa de pe Pământ. Specialiștii spun că va avea o apariție de-a dreptul impresionantă

Data la care cometa Halley se va putea observa de pe Pământ. Specialiștii spun că va avea o apariție de-a dreptul impresionantă, deși ultimele sale apariții nu au fost tocmai pe placul oamenilor, ci chiar au fost clasate drept dezamăgitoare.

ADVERTISEMENT

La ultimele vizionări nu a avut o poziție favorabilă față de Soare și Terra, dar se așteaptă ca lucrurile să se schimbe de această dată. După cum arată datele a atins cel mai îndepărtat punct faţă de Soare pe 9 decembrie 2023.

Atunci a început o călătorie de 38 de ani spre Pământ, care se va încheia peste numai ceva vreme având în vedere efectele gravitaționale ale planetelor Jupiter și Saturn. Ele au stabilit data aproximativă a următoarei reîntoarceri a cometei.

ADVERTISEMENT

Mai exact, cometa, denumită după astronomul englez Edmond Halley, va putea fi observată pe 28 iulie 2061. Cometa poate fi văzută de oameni la aproximativ la fiecare 75–76 de ani, până în momentul de față având 30 de apariții.

Cometa Halley, în mijlocul unor controverse în 1910

Cometa Halley s-a aflat în mijlocul unor controverse în anul 1910 atunci când trecerea Pământului prin coada sa a fost anticipată cu precizie. Din păcate, a adus multe previziuni sumbre din cauza unui gaz otrăvitor incolor produs prin combinarea azotului cu carbonul.

ADVERTISEMENT

Acesta se numește cianogen și a fost descoperit de astronomi, fapt care a dus la apariția ideii în rândul populației că evenimentul ar conduce la Apocalipsă. Frica a fost exploatată de diverși „salvatori întreprinzători” care au scos pe piață, la vânzare, „pastile anti-cometă”.

„În Capitală se vorbește de câtva timp cu mare emoție de apariția la 5/10 mai a cometei Haley, care revine o dată la 76 de ani. Se spune că orbita Pământului va traversa coada cometei, care este compusă din gaze înăbușitoare.

ADVERTISEMENT

O anume categorie de bucureșteni, printre care am mulți prieteni, încearcă să mă convingă că nu trebuie lăsate nebăute șprițurile de prin bodegi «că dacă e vorba să murim de cometă, la ce să le mai lăsăm pe pământul uscat».

Amicii mei Ghiță Ranetti de la Furnica, Iancu Brezeanu de la Teatrul Național și sculptorul Spathe m-au asigurat că sunt ferm deciși a executa cu sfințenie programul de mai sus!”, a spus Secretarul Casei Regale a României, Eugeniu Arthur Buhman, în primăvara lui 1910, conform educatieprivata.ro.

ADVERTISEMENT
VIDEO. Două femei lovite cu bestialitate de „Perversul” de pe Târgu Ocna, în...
VIDEO. Două femei lovite cu bestialitate de „Perversul” de pe Târgu Ocna, în cușcă, la gala RXF din Sala Polivalentă! Reacția șocantă a organizatorilor
Pericolul din prăjituri. Substanța cu aromă de unt care ne poate afecta ADN-ul
Pericolul din prăjituri. Substanța cu aromă de unt care ne poate afecta ADN-ul
BREAKING NEWS! Simona Halep nu va participa la Jocurile Olimpice de la Paris!...
BREAKING NEWS! Simona Halep nu va participa la Jocurile Olimpice de la Paris! Ghinioanele nu se mai termină pentru tenismenă
Românii ameninţaţi cu impozit de 70% pe venit.
Românii ameninţaţi cu impozit de 70% pe venit. "Va trebui să dau 70 de lei din 100?!"
„Divină!” Soția lui Andrei Ivan, care face „șpagatul perfect”, apariție răvășitoare într-un costum...
„Divină!” Soția lui Andrei Ivan, care face „șpagatul perfect”, apariție răvășitoare într-un costum de baie minuscul în Mykonos
Ce nu s-a văzut la TV la Survivor! Zanni, reacție furibundă după ce...
Ce nu s-a văzut la TV la Survivor! Zanni, reacție furibundă după ce mama lui Iancu Sterp l-a criticat aspru: "Se încearcă manevre prea murdare..."
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Dezvăluiri despre Simona Halep. Cum s-a purtat tenismena cu o româncă în China
Dezvăluiri despre Simona Halep. Cum s-a purtat tenismena cu o româncă în China
Românii de la bloc au de ce să se bucure. Legea a fost...
Românii de la bloc au de ce să se bucure. Legea a fost dată și îi ajută enorm
Zanni îi învinge pe Iancu Sterp și Andrei Ciobanu în marea finală și...
Zanni îi învinge pe Iancu Sterp și Andrei Ciobanu în marea finală și ia premiul de 100.000 de euro de la Pro TV?! Surpriză uriașă în finala Survivor!
Europa, în alertă maximă. O nouă armă de război a Rusiei: incendierea și...
Europa, în alertă maximă. O nouă armă de război a Rusiei: incendierea și sabotajul
Cea mai puternică regină a tuturor timpurilor. A cerut să fie înmormântată purtând...
Cea mai puternică regină a tuturor timpurilor. A cerut să fie înmormântată purtând vălul de mireasă