News

Când vine iarna și când va cădea prima ninsoare în București. Anunțul meteorologilor

Meteorologii spun că ninsorile ar putea apărea mai devreme decât ne așteptăm. De altfel, vremea se va schimba radical în următoarea perioadă.
29.09.2023 | 22:58
Cand vine iarna si cand va cadea prima ninsoare in Bucuresti Anuntul meteorologilor
Când vine iarna și când va cădea prima ninsoare în București. Foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Când vine iarna și când va cădea prima ninsoare în București. Deși temperaturile termice sunt încă neobișnuit de ridicate pentru perioada în care ne aflăm, meteorologii spun că prima ninsoare ar putea cădea mai devreme decât ne-am aștepta.

Când vine iarna și când va cădea prima ninsoare

Vremea caldă nu va mai ține mult, urmând ca pe parcursul lunii octombrie, în România să pătrundă mase de aer rece. Potrivit specialiștilor Administrației Naționale de Meteorologie, valul de aer cald va dispărea. Astfel, prima ninsoare ar putea să cadă chiar la finalul lunii octombrie sau începutul lunii noiembrie.

ADVERTISEMENT

„Nu este exclus să avem precipitații sub formă de ninsoare la începutul lunii noiembrie și chiar la sfârșitul lunii octombrie, pentru că așa cum aminteam mai devreme vor mai fi pătrunderi succesive de mase de aer rece, dinspre latitudini nordice.

Masa de aer cald care se află acum în sud, treptat, se va retrage și desigur că sunt favorizate pătrunderile reci”, a transmis Oana Păduraru, meteorolog ANM, pentru DC News.

ADVERTISEMENT

Conform specialistului ANM, primele ninsori vor apărea, așa cum este normal, în zonele montane. Ulterior, vor ajunge și în sudul țării și în București. Estimările meteorologilor arată că primii fulgi de nea vor cădea, în luna noiembrie, în Capitală.

„Există probabilitate foarte mare pentru ninsori. La început vor fi în zonele montante. Și mă refer la masivele nordice. Apoi, treptat, și în partea centrală și zona Moldovei. Aici avem semnalul că vor fi primele ninsori.

ADVERTISEMENT

Tot din estimările pe care le avem până în momentul de față se pare că vom avea în noiembrie ninsoare și în partea de sud a țării, nu neapărat chiar de la începutul lunii, dar pe măsură ce ne apropiem de mijlocul lunii noiembrie probabilitatea crește”, a adăugat Oana Păduraru, pentru sursa citată.

Cum va fi vremea în weekend

De altfel, Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că în acest weekend vremea se va menține frumoasă, așa cum a fost și în ultimele zile. Temperaturile vor fi mult mai ridicate decât este normal pentru această perioadă. În București se anunță maxime de până la 29 de grade.

ADVERTISEMENT

Începând de luni, vremea se va schimba radical. Temperaturile vor scădea considerabil în sudul și sud-estul țării. În toate regiunile se anunță valori termice specifice începutului lunii octombrie, maximele urmând să fie între 18 și 24 de grade.

ADVERTISEMENT