News

Când vom avea pensii majorate cu 15%. Pensionarii au primit o veste bună dinspre PSD: ”Vom anunța”

Ministrul muncii, Marius Budăi, le-a transmis pensionarilor că pentru moment, guvernul nu le poate garanta pensii majorate cu 15%.
24.10.2022 | 10:12
Cand vom avea pensii majorate cu 15 Pensionarii au primit o veste buna dinspre PSD Vom anunta
Răspuns amânat pentru pensionarii care vor să afle dacă vor avea pensii mărite cu 15%. Foto: pixnio.com - colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Lămuririle ministrului muncii au venit în contextul în care atât președintele Klaus Iohannis, cât și prim-ministrul Nicolae Ciucă au transmis săptămâna trecută că pensionarii ar trebui să beneficieze de pensii mărite cu 15%.

Pensii mărite cu 15%, marea dorință a pensionarilor

Într-o intervenție la România TV, Marius Budăi a subliniat că majorarea pensiilor cu 15% nu este posibilă în prezent. Totuși, el a completat că pensionarii ar putea să primească o veste bună curând.

ADVERTISEMENT

Ministrul a afirmat că evoluția prețurilor la alimente și energie este monitorizată în permanență, astfel că pensionarii vor fi ajutați cu măsuri sociale suplimentare dacă va fi cazul.

În acest context, el a reiterat că pensiilor vor crește cu cel puțin 10% de la 1 ianuarie 2023. În ceea ce privește alte procente pentru creșterea veniturilor seniorilor, Marius Budăi a punctat că nu sunt ”fundamentate economic”.

ADVERTISEMENT

Altfel, acesta s-a referit și cardurile pentru tichetele sociale, despre care a spus că în această săptămână vor fi alimentate cu banii aferenţi lunii octombrie. Totodată, cu privire la același subiect, ministrul muncii a transmis că în decembrie, banii vor intra în conturi înainte de sărbători.

Cifrele exacte ale majorării pensiilor vin după finalizarea bugetului

”(…) Referitor la cum vor reuşi pensionarii să treacă peste această iarnă grea, facem acum o majorare a tuturor pensiilor, fiind extrem de atenţi la evoluţia preţurilor.

ADVERTISEMENT

Am luat acele măsuri din pachetul Sprijin pentru România şi din pachetul social de la început de an. Dacă va fi cazul, noi avem în continuare şi gândim măsuri mai ales pentru a sprijini categoriile vulnerabile.

Acum suntem în perioada de asistenţă tehnică cu Banca Mondială. Când vom ajunge la final şi vom avea concluziile, vom anunţa, atât privitor la legea pensiilor, cât şi privitor la măsuri sociale”, a declarat Marius Budăi în emisiunea moderată de Simona Gheorghe la România TV.

ADVERTISEMENT

Amintim că în urmă cu trei zile, președintele Klaus Iohannis declara că pensiile ar trebui să fie majorate în raport cu rata inflației. Liderul de la Palatul Cotroceni mai spunea că nu i se pare corect ca pensionarii să plătească prețul crizei.

ADVERTISEMENT