News

Când vom putea merge în Turcia! Țara a fost introdusă pe lista verde

28.07.2020 | 17:08
Cand vom putea merge in Turcia Tara a fost introdusa pe lista verde
ADVERTISEMENT

FANATIK îți spune când vom putea merge în Turcia, o țară pe care românii o aveau în topul preferințelor înaintea pandemiei de coronavirus.

Trebuie să știți că avioanele de tip charter către Turcia vor zbura începând cu 15 iulie. Se întâmplă lucrul acesta după ce țara a fost scoasă de pe lista galbenă.

ADVERTISEMENT

Lucrul acesta înseamnă că românii nu vor mai intra în carantină la revenire. Vicepreședintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism, Alin Burcea, a declarat că, în acest moment, Ankara nu cere un test negativ de COVID-19.

Românii pot merge în Turcia

“Turiştii români pot să meargă din nou în Turcia! Tour-operatorii români de chartere încep din 15 august să zboare spre Antalya.

ADVERTISEMENT

E foarte bine că a mai apărut o nouă destinaţie, având în vedere că până acum turiştii aveau de ales între ofertele din România, Grecia şi Bulgaria.

Antalya a fost mereu o destinaţie căutată de turiştii români!”, a anunțat Alin Burcea care nu s-a oprit aici.

ADVERTISEMENT

„Din informaţiile pe care le avem în acest moment, turistul care ajunge în în Turcia poate să-şi cumpere opţional asigurări pentru eventuale cheltuieli generate de posibilitatea contractării acestei boli.

Preţul este între 14 şi 20 de euro. De asemenea, este recomandabilă o asigurare de călătorie care are şi componenta COVID”, a mai spus acesta.

ADVERTISEMENT

Interesant este că pentru intrarea în Turcia, turiştii români nu sunt obligaţi să prezinte rezultatul negativ al unui test COVID-19, aşa cum se întâmplă în Grecia.

În Turcia, autorităţile aeroportuare au luat decizia să facă testări aleatoriu, pe propria cheltuială, celor care intră în ţară.

”Cea mai importantă ‘noutate’ este pregătirea deosebită a hotelurilor din Turcia din punct de vedere medical. Cel mai important lucru pentru noi este siguranţa turiştilor. Ministerul Sănătăţii dă un certificat pentru fiecare hotel, după ce acesta este verificat pentru respectarea tuturor regulilor de siguranţă.

Există grădiniţe pentru copii în aer liber, se pot utiliza toboganele şi mini-aqua parcurile pe care le găsim în fiecare hotel. Transferurile se realizează cu autocare şi microbuze, care sunt curăţate după fiecare exploatare.

La all inclusive, diferenţa este aceea că nu se mai serveşte fiecare, ci îi indică ospătarului ce anume doreşte să mănânce. Şi, să nu uităm, cluburile având circuit închis, nu există pericolul să vină persoane necontrolate din afară. Pe plajă, şezlongurile respectă distanţa de doi metri”, a mai spus Burcea.

Charterele vor opera până la jumătatea lunii octombrie, când vor fi circa 30 de grade Celsius. ”În octombrie este putin răcoare dimineaţa, dar în restul zilei este o vreme foarte bună pentru plajă. Anul trecut am avut circa 18.000 de turişti în această destinaţie.

Cred că în acest an, având în vedere că vom opera doar două luni, ne aşteptăm să avem între 2.500-3.000 de turişti. Cred că vom recupera în jur de 35% din vânzările generale, evident, dacă nu se întâmplă ceva neprevăzut”, a adăugat Alin Burcea.

 

 

 

 

ADVERTISEMENT