News

Când vom reveni la o viață normală. Noi măsuri de relaxare de la 1 iunie, anunțate de Raed Arafat

27.05.2020 | 22:31
Cand vom reveni la o viata normala Noi masuri de relaxare de la 1 iunie anuntate de Raed Arafat
ADVERTISEMENT

Raed Arafat a anunțat, miercuri seara, noi măsuri de relaxare de la 1 iunie, după ce autoritățile au transmis că numărul cazurilor de coronavirus este unul stabil.

Noi măsuri de relaxare de la 1 iunie, anunțate de Raed Arafat

Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a anunțat, miercuri seara, că vor urma noi măsuri de relaxare de la 1 iunie, după ce numărul cazurilor noi de coronavirus este unul stabil, informează Antena 3.

ADVERTISEMENT

Arafat spune însă că situația nu este total sub control, dar vor urma totuși unele măsuri de relaxare suplimentare.

„Numărul cazurilor este stabil. Per ansamblu suntem într-o scădere, dacă luăm procentul cazurilor pozitive comparativ cu numărul testelor, dar situația nu este perfect rezolvată.

ADVERTISEMENT

Mai este timp care trebuie să treacă până avem certitudinea că situația este într-adevăr sub control. Este clar că vor fi măsuri suplimentare de relaxare de la 1-2 iunie”, a declara Raed Arafat, la Antena 3.

Când vom reveni la normal

Șeful DSU spune că va urma o nouă etapă de relaxare a măsurilor pe 15 iunie, atunci când ne vom apropia cel mai mult de o viață normală.

ADVERTISEMENT

„Majoritatea lucrurilor care ne apropie de o viaţă normală probabil că se vor rezolva până pe 15 iunie”. a precizat Raed Arafat, care spus că planul cu măsurile concrete „va fi discutat și prezentat Comitetului Național pentru Situații de Urgență, mâine (n.r. joi, 28 mai)”.

Măsurile de relaxare vor ține cont și de exemplele altor țări, a mai precizat Arafat, care spune că, până în acest moment, autoritățile au reușit să limiteze răspândirea noului coronavirus.

ADVERTISEMENT

„Vom avea o discuție, vom analiza, vom vedea și ce măsuri au luat alte țări sau au evitat să ia și, pe baza datelor pe care le vom avea, cu siguranță vor fi unele măsuri suplimentare, pentru că până acum nu putem discuta despre o creștere necontrolabilă a cazurilor”, a mai spus Raed Arafat, la Antena 3.

ADVERTISEMENT