News

Când vom scăpa, de fapt, de mască. Florin Cîţu anunţă care sunt condiţiile pentru revenirea la normalitate

04.05.2021 | 11:37
Cand vom scapa de fapt de masca Florin Citu anunta care sunt conditiile pentru revenirea la normalitate
ADVERTISEMENT

Florin Cîțu a transmis data la care România ar putea renunța la mască. Anunțul a fost făcut marți dimineață, iar una din condiții impuse de premier este ca rata de vaccinare să fie de peste 50%.

Prim-ministrul a menționat faptul că e posibil ca în perioada următoare să se renunțe la purtatul măștii pe plajă sau la munte, dar în restul locurilor aceasta ar putea rămâne obligatorie încă mult timp.

ADVERTISEMENT

 “Așteptăm data de 1 august. Ne uităm și la Israel, acolo au renunțat la mască abia după ce au atins o rată de vaccinare de 60%”, a declarat Florin Cîțu.

Când scăpăm de mască? Florin Cîțu: ”Așteptăm data de 1 august”

Premierul a precizat că s-ar putea organiza evenimente private cu capacitate de 100% pentru persoanele vaccinate dacă se atinge pragul de 5 milioane de persoane vaccinate.

ADVERTISEMENT

Dacă atingem acele 5 milioane de persoane vaccinate la 1 iunie, vom putea să redeschidem mult mai multe activități. În acest moment avem 2 milioane de persoane vaccinate cu ambele doze și 3,4 milioane de persoane vaccinate cu o singură doză.

În primul rând vorbim despre sezonul estival, în primul rând vorbim despre a sta fără mască pe plajă sau la munte. Restaurante sau hoteluri pentru persoanele vaccinate sau evenimente private cu capacitate de 100% pentru persoanele vaccinate.”, a explicat Florin Cîțu.

ADVERTISEMENT

Premierul laudă modul cum decurge vaccinarea în orașe și consideră că ritmul acesta trebuie să fie păstrat în continuare

”M-am uitat pe date în ultimele zile peste mai multe tipuri de date și este clar că există o relație între creșterea ratei de vaccinare și scăderea numărului de cazuri.

ADVERTISEMENT

Primul rând m-am uitat la orașele mari și cam toate sunt peste 20%. Este clar că în orașe am reușit să avem un ritm puternic și trebuie să-l păstrăm”, a mai declarat Cîțu.

ADVERTISEMENT