News

Când vor autoritățile să redeschidă şi restaurantele. Veste bună de la ministrul Economiei

29.05.2020 | 12:56
Când vor autoritățile să redeschidă şi restaurantele. Veste bună de la ministrul Economiei
Restaurantele, cafenelele și barurile din București se închid din această noapte. Ce se întâmplă cu școlile. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Autoritățile din România au în plan să redeschidă şi restaurantele, însă nu în etapa de relaxare din 1 iunie, ci în următoarea, programată peste alte două săptămâni.

Când vor autoritățile să redeschidă şi restaurantele. Veste bună de la ministrul Economiei

Odată cu 1 iunie, în România se revine la circulația liberă a persoanelor în interiorul țării, iar terasele, hotelurile și plajele se vor deschide, având stabilite o serie de reguli de igienă pentru a stopa posibila transmitere a coronavirusului.

Dacă evoluția cazurilor de infectare cu COVID-19 din țara noastră va păstra trendul descendent din ultima lună, oficialii statului se gândesc serios ca în următoarea etapă de relaxare, din 15 iunie, să redeschidă și restaurantele.

ADVERTISEMENT

Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, oferă o veste bună oamenilor de afaceri din România și turiștilor. El dă de înțeles că restaurantele vor fi din nou deschise publicului peste ceva mai mult de două săptămâni.

”Dacă lucrurile merg bine, deschidem restaurantele de la 15 iunie. Acum am deschis terasele restaurantelor. Nu ar fi un risc mare dacă pe 15 iunie am deschide și restaurantele în întregime.

ADVERTISEMENT

Restaurantele din hoteluri nu se vor redeschide deocamdată. O să discutăm o nouă evaluare în data de 15 iunie și dacă epidemiologii vor spune acest lucru, sigur vom deschide și restaurantele.

Nu am pus nicio restricție pentru hoteluri, ele au fost deschise. Nu avem nicio restricție referitoare la capacitatea de cazare”, spune ministrul la Digi24.

ADVERTISEMENT

Din 15 iunie se redeschide sezonul turistic pe litoral

La același post de știri, Virgil Popescu a dat asigurări că, tot din 15 iunie, litoralul românesc va fi redeschis aproape în totalitate pentru turiști.

”Și Grecia şi Bulgaria au anunţat deschiderea sezonului turistic cu 15 iunie, nu cu 1 iunie cum s-a spus, deci cred că suntem cam în trend cu ţările din regiune şi vom deschide şi noi în acelaşi timp sezonul turistic, dacă nu se întâmplă doamne fereşte ceva, dar nu are ce să se întâmple.

ADVERTISEMENT

Noi facem evaluări din două în două săptămâni. Următoarea evaluare este la 15 iunie, suntem la finalul primei evaluări, primele două săptămâni după finalizarea stării de urgenţă, şi observăm că toate cazurile de îmbolnăviri cu coronavirus.”, a mai adăugat oficialul Guvernului Orban.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 854. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri