Când vor avea elevii din București orarele gata pentru școala online. Planul de măsuri al ISMB

Adrian Baciu   
în HotNews
20/10/2020, 11:32
Când vor avea elevii din București orarele gata pentru școala online. Planul de măsuri al ISMB
Când vor avea elevii din București orarele gata pentru școala online. Planul de măsuri al ISMB. Sursa foto: hepta.ro

La o zi după intrarea Capitalei în scenariul roșu privind activitatea educațională, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) a elaborat un plan de măsuri pentru derularea cursurilor online.

De marți, 20 octombrie, toate școlile din București, de stat sau private, au trecut în scenariul roşu pentru o perioadă de două săptămâni.

Planul ISMB prevede că pe perioada suspendării cursurilor, orarul elevilor trebuie să ajungă în toate unitățile de învățământ până miercuri, 21 octombrie.

Planul de măsuri al ISMB privind desfășurarea orelor online. Când se vor emite orarele

În contextul evoluției situației epidemiologice determinate de răspândirea COVID-19 în Municipiul Bucureşti, ISMB a emis un plan de măsuri pentru derularea cursurilor online.

Planul prevede că pe perioada suspendării cursurilor, orarul elevilor trebuie să ajungă în toate unităţile de învăţământ până marți, 20 octombrie.

De asemenea, până miercuri, 21 octombrie, este prevăzută ”informarea preşcolarilor/elevilor şi a părinţilor acestora asupra modalităţii de organizare a activităţii didactice prin intermediul tehnologiei şi al Internetului în această perioadă, inclusiv cu privire la drepturile şi obligaţiile pe care le au”, potrivit documentului.

Astfel, la mijlocul acestei săptămâni, ar trebui să aibă loc transmiterea, către preşcolari/elevi şi părinţii acestora, a orarului şcolar şi a programului stabilit la nivelul unităţii de învăţământ, precum şi a altor informaţii relevante pentru facilitarea învăţării prin intermediul tehnologiei şi al internetului.

Oficialii din ISMB spun că responsabilii de acest demers sunt directorii, diriginții, învățătoarele şi educatoarele din fiecare unitate de învățământ.

Profesorii pot preda online de acasă sau de la școală

Din planul Inspectoratului mai aflăm că în prealabil se prevede şi consilierea elevilor/preşcolarilor pentru participarea la şcoala online. Aceasta înseamnă acordarea de sprijin în permanenţă, de către directorii unităților de învățământ, profesorii diriginți, profesorii pentru învățământ primar, învățătoarele pentru învățământul preșcolar și educatoarele

În ceea ce-i privește pe dascăli, toate cadrele didactice vor desfășura activitățile de predare-învățare-evaluare în sistem online cu toți elevii clasei, conform orarului școlar aprobat de CA al unității de învățământ.

Aceste activităţi vor fi desfăşurate în unitatea de învăţământ în cazul în care cadrele didactice nu dispun de tehnologia adecvată, pentru a realiza lecţii online de calitate.

Închide ×