La o zi după intrarea Capitalei în scenariul roșu privind activitatea educațională, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) a elaborat un plan de măsuri pentru derularea cursurilor online.
De marți, 20 octombrie, toate școlile din București, de stat sau private, au trecut în scenariul roşu pentru o perioadă de două săptămâni.
Planul ISMB prevede că pe perioada suspendării cursurilor, orarul elevilor trebuie să ajungă în toate unitățile de învățământ până miercuri, 21 octombrie.
-
DSP vine cu precizări în cazul femeii care a murit la scurt timp după vaccinare. De ce a survenit decesul
-
Anunț îngrijorător al Ministerului Sănătății. 9 din 10 contacți ai persoanei infectate cu noua tulpină de coronavirus sunt pozitivi
-
Uluitor! Acum poţi câştiga peste 10.000 de lei în doar două zile! Nu rata ocazia!
Planul de măsuri al ISMB privind desfășurarea orelor online. Când se vor emite orarele
În contextul evoluției situației epidemiologice determinate de răspândirea COVID-19 în Municipiul Bucureşti, ISMB a emis un plan de măsuri pentru derularea cursurilor online.
Planul prevede că pe perioada suspendării cursurilor, orarul elevilor trebuie să ajungă în toate unităţile de învăţământ până marți, 20 octombrie.
De asemenea, până miercuri, 21 octombrie, este prevăzută ”informarea preşcolarilor/elevilor şi a părinţilor acestora asupra modalităţii de organizare a activităţii didactice prin intermediul tehnologiei şi al Internetului în această perioadă, inclusiv cu privire la drepturile şi obligaţiile pe care le au”, potrivit documentului.
-
Zeci de arestări în Rusia la demonstrațiile anti-Putin și pro-Navalnîi. Ministerul rus de Externe dă vina pe Ambasada SUA
-
Medicul Virgil Musta îi liniștește pe sceptici: „Vaccinul anti-Covid are o singură contraindicație categorică”
-
Ce norocos! A câștigat o avere la loterie cu un bilet de doar 3 lei! Cum a fost posibil?
Astfel, la mijlocul acestei săptămâni, ar trebui să aibă loc transmiterea, către preşcolari/elevi şi părinţii acestora, a orarului şcolar şi a programului stabilit la nivelul unităţii de învăţământ, precum şi a altor informaţii relevante pentru facilitarea învăţării prin intermediul tehnologiei şi al internetului.
Oficialii din ISMB spun că responsabilii de acest demers sunt directorii, diriginții, învățătoarele şi educatoarele din fiecare unitate de învățământ.
Profesorii pot preda online de acasă sau de la școală
Din planul Inspectoratului mai aflăm că în prealabil se prevede şi consilierea elevilor/preşcolarilor pentru participarea la şcoala online. Aceasta înseamnă acordarea de sprijin în permanenţă, de către directorii unităților de învățământ, profesorii diriginți, profesorii pentru învățământ primar, învățătoarele pentru învățământul preșcolar și educatoarele
În ceea ce-i privește pe dascăli, toate cadrele didactice vor desfășura activitățile de predare-învățare-evaluare în sistem online cu toți elevii clasei, conform orarului școlar aprobat de CA al unității de învățământ.
Aceste activităţi vor fi desfăşurate în unitatea de învăţământ în cazul în care cadrele didactice nu dispun de tehnologia adecvată, pentru a realiza lecţii online de calitate.