News

Când vor avea loc alegerile locale 2020. Premierul Orban anunță când vor fi chemați românii la vot

24.04.2020 | 22:54
Cand vor avea loc alegerile locale 2020 Premierul Orban anunta cand vor fi chemati romanii la vot
ADVERTISEMENT

Premierul Ludovic Orban a anunțat că alegerile locale 2020 ar putea avea loc la sfârșitul lunii septembrie – începutul lunii octombrie, pentru ca partidele să aibă timp pentru campania electorală.

Când vor avea loc alegerile locale 2020

Ludovic Orban a declarat, vineri seara, la Antena 3, că alegerile locale 2020 ar putea să aibă loc la sfârșitul lunii septembrie – începutul lunii octombrie.

ADVERTISEMENT

“Organizarea de alegeri e posibil să aibă loc la sfârșitul lunii septembrie – începutul lunii octombrie, într-o perioadă în care să nu fim în pericol de reîncepere a celui de-al doilea val al epidemiei și într-o perioadă în care să se poată face campanie electorală”, a declarat Orban.

Premierul a spus că este posibil ca, de data aceasta, alegerile locale să fie organizate diferit, pentru a proteja populația venită la urne. Astfel, nu este exclus votul electronic sau cel prin corespondență și în interiorul țării, nu numai în străinătate.

ADVERTISEMENT

“E posibil să avem și alt gen de alegeri, dar noi nu putem reglementa schimbarea sistemului electoral prin ordonanță de urgență.

Votul electronic sau cel prin corespondență, opțiuni luate în calcul

Ne-am ferit de această reglementare. Dacă e să se introducă votul electronic sau votul prin corespondență inclusiv în interiorul țării. Depinde de decizia Parlamentului”, a mai spus premierul.

ADVERTISEMENT

Referitor la contextul actual, Ludovic Orban recunoaște că nu este adeptul termenului de distanțare socială, întrucât măsurile impuse de autorități, luate pe fondul epidemiei de coronavirus, se referă doar la distanțarea fizică.

“Chiar dacă s-a validat termenul acesta de distanțare socială, mie nu-mi place. Nu e vorba de o distanțare socială, ci de una fizică. Nu se apropiem la o distanță mai mică de doi metri ca să ne ferim unul pe celălalt de posibilitatea infectării.

ADVERTISEMENT

Nu mi se pare un termen care să exprime o realitate. Relațiile sociale le păstrăm. Pot să existe relații sociale foarte bune și păstrând o anumită distanță”, a mai declarat premierul.

ADVERTISEMENT