News

Când vor avea loc alegerile locale. Anunț de ultimă oră

04.06.2020 | 17:41
Cand vor avea loc alegerile locale Anunt de ultima ora
ADVERTISEMENT

Președintele PMP, Eugen Tomac, e convins că alegerile locale vor fi organizate în 27 septembrie, după o discuție avută cu premierul Ludovic Orban.

Eugen Tomac e convins că alegerile locale vor avea loc pe final de septembrie

Liderul PMP crede că cel mai imporant lucru, în acest moment, e ca legea să fie respectată.

Este evident că trebuie să ne pregătim pentru alegeri. Eu sunt convins că vom avea alegeri pe 27 septembrie. Am avut astăzi o discuţie cu premierul Orban şi am insistat, pentru că cred că nu putem prelungi la nesfârşit mandatele aleşilor locali.

ADVERTISEMENT

27 septembrie este o dată potrivită, în primul rând pentru că ne încadrăm după ieşirea din starea de alertă într-un calendar destul de rezonabil pentru a putea pregăti alegerile, pentru că ele nu se fac de pe o săptămână pe alta.

E nevoie de un calendar foarte precis, prevăzut în lege. Întâi se înfiinţează birourile electorale. Campania aceasta legată de semnături trebuie regândită, pentru că numărul este foarte mare şi ar trebui să reducem numărul de semnături.

ADVERTISEMENT

În mod clar trebuie să gândim şi o alternativă şi noi am venit cu o propunere de a elimina semnăturile şi de a exista o altă formulă prin care să propunem garanţii şi cei care obţin scorul de minim 3% să-şi recupereze aceste garanţii”, a declarat Tomac, conform Agerpres.

Totodată, liderul PMP insistă pentru revenirea la sistemul în care primarii sunt aleși în două tururi.

ADVERTISEMENT

„Regret că nu vom avea în acest an alegeri în două tururi, cred că pentru administraţia românească, pentru viaţa politică românească, este absolut esenţial să revenim la alegerea primarului în două tururi”, a explicat Tomac.

Alegerile locale vor avea loc, cel mai probabil, în această toamnă, dacă noul coronavirus nu va reveni în forță. Alegerile generale au fost mutate, cel mai probabil în iarnă.

ADVERTISEMENT