News

Când vor avea loc examenele pentru directorii de școli. Anunțul ministrului Sorin Cîmpeanu

26.04.2021 | 11:06
Cand vor avea loc examenele pentru directorii de scoli Anuntul ministrului Sorin Cimpeanu
Când vor avea loc examenele pentru directorii de școli. Anunțul ministrului Sorin Cîmpeanu. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat data la care vor avea loc examenele pentru directorii de școli din România. Oficialul a dezvăluit și care va fi nota minimă necesară pentru aceste concursuri.

Într-o conferință de presă susținută luni, 26 aprilie, la sediul ministerului pe care îl conduce, oficialul Guvernului a spus că data la care va avea loc examenul național pentru concursul de directori de școli este 27 iulie.

ADVERTISEMENT

Ministrul a precizat că pot participa toți cei care vor să fie directori și că nu contează apartenența la Corpul experților în management educațional.

Sorin Cîmpeanu a anunțat când vor avea loc examenele pentru directorii de școli

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a declarat luni dimineață că pe data de 27 iulie 2021 se va organiza concursul național pentru directori de școli, iar cei care trec acest examen cu nota minimă 7 vor participa la o a doua etapă, cea a interviurilor urmând să aibă garantat un mandat de 4 ani de zile.

ADVERTISEMENT

De asemenea, pe lângă posturile de directori și directori adjuncți, se mai are în vedere înființarea posturilor de directori administrativi, dat fiind PNRR-ul care trebuie implementat în școlile din țară.

”Pe data de 27 iulie va avea loc un examen scris în care se vor putea prezenta toți cei care aspiră la funcția de director sau director adjunct într-o unitate de învățământ preșcolar.

ADVERTISEMENT

Examenul scris pentru aceste posturi intenționăm să fie reorganizat. Astfel, el va fi bazat pe verificarea abilităților cognitive și a celor manageriale.

Ne gândim ca aceste poziții de directori și director adjuncți să fie dublate de posturi de director administrativ are să pună în aplicare parte din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

ADVERTISEMENT

Pe 5 august vor expira toate mandatele conducerii școlilor din România. Foarte probabil, nota minimă va fi 7”, a spus Cîmpeanu.

Când va avea loc etapa a 2-a pentru ocuparea funcțiilor de directori în școli

În ceea ce privește etapa a 2-a a acestui concurs, ministrul Educației a spus că aceasta va avea loc după luna august, cel mai probabil în septembrie – octombrie, cu prezență fizică.

”Aceste examene se vor realiza cu prezență fizică. În luna august nu vom suprapune niciun fel de activități. Etapa a 2-a pentru ocuparea funcțiilor va avea loc după luna august, probabil în septembrie – octombrie”, a adăugat ministrul.

Ministrul Cîmpeanu a mai spus că profesionalizarea managementului școlilor este una din prioritățiele sale, iar un mandat de 4 ani ”îți garantează că poți să dezvolți un proiect”.

ADVERTISEMENT