News

Când vor crește pensiile românilor. Raluca Turcan a anunțat despre ce majorare este vorba

Când are loc, de fapt, majorarea pensiilor. Raluca Turcan a anunțat și cu cât vor crește acestea.
05.06.2021 | 18:04
Cand vor creste pensiile romanilor Raluca Turcan a anuntat despre ce majorare este vorba
ADVERTISEMENT

Pensiile românilor vor crește începând cu anul 2022, potrivit unui anunț făcut de ministrul Muncii, Raluca Turcan, aflată în vizită în Botoșani.

Când cresc pensiile. Anunțul făcut de Raluca Turcan

Așadar, anunțul de sâmbătă al Ralucăi Turcan arată că pensiile urmează să crească cel puțin cu rata inflației, începând din anul viitor. De asemenea, ministrul a precizat că această creștere va fi făcută conform actualei legi a pensiilor.

ADVERTISEMENT

Ministrul Muncii a făcut referire și la faptul că la finalul anul 2020 va fi gata noua lege a pensiilor, despre care se tot vorbește și la care se lucrează.

Ea a mai precizat că legislația în vigoare a permis creșterea pensiilor în 2020, la final de an, fiind vorba de o creștere de 14%.

ADVERTISEMENT

“Legislaţia pe care o avem în momentul de faţă ne-a permis ca anul acesta să mergem pe majorarea pensiilor de 14% făcută la finalul anului trecut şi în condiţiile în care noua lege a pensiilor, cel mai probabil, va fi gata la finalul anului 2022, înseamnă că anul viitor vom rămâne cu actuala legislaţie în materie de pensii şi cel mai probabil vor creşte cel puţin cu rata inflaţiei”, a spus ministrul Muncii.

Raluca Turcan a ținut să insiste pe ideea că este nevoie de o reformă în ceea ce privește pensiile din România, mai ales în condițiile în care numărul de pensionari va crește considerabil, cu aproape două milioane de oameni.

ADVERTISEMENT

„Avem nevoie de reformă în materie de pensii. Gândiţi-vă că acum avem un deficit la bugetul de asigurări sociale de 16 miliarde.

Până în anul 2030 vor ieşi în plus, faţă de cât ies în mod normal, la pensie aproximativ 1,8 milioane de pensionari”, a precizat  Raluca Turcan.

ADVERTISEMENT

Anunțul făcut de Raluca Turcan despre creșterea pensiilor

De asemenea, Raluca Turcan a vorbit și despre faptul că sunt o mulțime de inechități în sistemul actual al pensiilor din țara noastră. Ea a precizat că este o presiune foarte mare pusă pe sistemul pensiilor.

Ministrul a afirmat că sunt o mulțime de români ce câștigă procesele împotriva statului român, în ceea ce privește pensiile pe care le primesc. Ea a declarat că raportul dintre cea mai mică pensie din România și cea mai mare este de 1 la 100.

Raluca Turcan a atras atenția și asupra nevoii de digitalizare a sistemului de pensii din țara noastră, cât mai curând.

ADVERTISEMENT