News

Când vor crește salariile bugetarilor. Iohannis a făcut anunțul pe care angajații de la stat nu-l așteptau

12.01.2021 | 19:38
Cand vor creste salariile bugetarilor Iohannis a facut anuntul pe care angajatii de la stat nul asteptau
ADVERTISEMENT

Klaus Iohannis salută decizia Guvernului de a îngheța salariile bugetarilor în plină pandemie de coronavirus, chiar dacă sindicatele sunt nemulțumite și amenință cu proteste. „Măsura mi se pare justă, a declarat șeful statului în cadrul conferinței de presă pe care a susținut-o marți, 13 ianuarie, la Palatul Cotroceni.

Pe de altă parte, bugetul pentru anul 2021 va fi centrat pe investiții, dezvoltarea infrastructurii și sprijinirea mediului de afaceri, astfel încât sectoarele economice să poată reporni „în forță” cât mai repede posibil.

ADVERTISEMENT

Sunt mai puțini bani la buget, și nu poate fi vorba de mărirea unor lefuri bugetare până nu ieșim din criză”, a mai spus președintele României, dând, totodată, asigurări că nu se pune problema unor tăieri de pensii și salarii.

Bugetarii își pot lua gândul de la creșteri salariale până ieșim din criză. Klaus Iohannis a făcut anunțul

Ne aflăm la începutul unui an extrem de important pentru dezvoltarea viitoare a României. Avem două direcții majore. Trebuie să stopăm pandemia și trebuie să repornim în forță toate sectoarele economice și să începem reformele promise.

ADVERTISEMENT

Aceste direcții majore sunt profund interconectate. Viziunea noastră este de a asigura României acces semnificativ la fondurile europene și un buget centrat pe investiții, dezvoltarea infrastructurii și sprijinirea mediului de afaceri. Proiectul de buget este gândit tocmai pe aceste coordonate.

Este obligatoriu să înceapă un proces de resetare a statului, punând în centru accesul cetățeanului la servicii și informații publice, digitalizare și debirocratizare la toate nivelurile. Avem o înțelegere și abordare comune cu Guvernul asupra dezvoltării României.

ADVERTISEMENT

Reformele nu pot să mai aștepte. 2021 este anul în care trebuie puse bazele unei sănătoase reașezări a societății. Măsura (n.r. înghețarea salariilor) este justă, suntem în plină pandemie, în criză economică, în faza în care încercăm să terminăm această epidemie.

Trebuie să fim conștienți că economia a suferit, s-a contractat. Sunt mai puțini bani la buget. Nu poate fi vorba de mărirea unor lefuri bugetare în 2021 până ieșim din criza economică.

ADVERTISEMENT

Nu vorbim de austeritate, nu se taie salariile, nu se taie pensiile, dar cât e criză economică nu putem vorbi de majorări în zona bugetarilor. Salariile și pensiile vor putea să crească când ieșim din criza economică, și eu sunt convins că vom ieși din criza economică în acest an. Pensiile au crescut și așa crescute rămân”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

ADVERTISEMENT