News

Când vor fi funcționale primele centre de imunizare de tip drive-thru. Valeriu Gheorghiță, mesaj important

19.04.2021 | 16:24
Cand vor fi functionale primele centre de imunizare de tip drivethru Valeriu Gheorghita mesaj important
ADVERTISEMENT

Valeriu Gheorghiţă a declarat luni, 19 aprilie, că primele centre de imunizare de tip drive-thru vor fi funcţionale până la finalul lunii aprilie.

Aflat într-o emisiune la Digi FM, preşedintele comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 a transmis că persoanele care se vor vaccina în aceste centre vor primi serul de la compania Pfizer fără a fi nevoie de o programare.

ADVERTISEMENT

“Până la finalul lunii aprilie vom avea primele centre în ţară de acest gen şi care vor primi vaccin de la compania Pfizer”, a precizat Valeriu Gheorghiță, potrivit Agerpres.

Valeriu Gheorghiţă: ”Primele centre de imunizare de tip drive-thru vor fi funcţionale până la finalul lunii aprilie”

Coordonatorul campaniei de vaccinare a precizat că vor exista asfel de centre în București, Deva, dar și în alte locații din țară.

ADVERTISEMENT

Persoanele care doresc să se vaccineze la un centru de tip drive-thru pot veni doar cu mijloace de transport personale sau de transport în comun precum taxi, uber sau alte tipuri similare.

”Pot să vă spun de Bucureşti, Deva din judeţul Hunedoara şi mai sunt şi alte judeţe care au în plan organizarea acestor centre de tip drive-thru. Fără programare.

ADVERTISEMENT

Am dimensionat la circa 400 de persoane care pot să fie vaccinate în fiecare zi. (…) Persoanele vor veni doar cu mijloacele de transport, fie personale – autoturisme cu capacitate maximă de patru plus unu persoane – sau mijloace de transport în comun gen taxi, Uber şi alte tipuri similare de transport.

În zona de triaj este nevoie să prezinte un document de identitate, preferabil să se prezinte cu chestionarul de triaj completat, se poate descărca din aplicaţie.

ADVERTISEMENT

Dacă nu se prezintă cu el descărcat, se completează în supravegherea medicului, se evaluează criteriile medicale care indică vaccinarea şi se efectuează înscrierea în Registrul electronic de naţional al vaccinărilor”, a explicat medicul militar Valeriu Gheorghiță.

ADVERTISEMENT