ADVERTISEMENT
Fotbal intern

Când vor fi gata lucrările la stadionul Giulești. Gică Popescu a dat ultimele informații

Autor: Cristi Maciuca | 05.12.2020 | 12:34
Când vor fi gata lucrările la stadionul Giulești. Gică Popescu a dat ultimele informații
Când vor fi gata lucrările la stadionul Giulești. Gică Popescu a dat ultimele informații. FOTO: sportpictures.eu

Stadionul Giulești este ultimul care va fi gata dintre cele trei construite pentru Campionatul European de anul viitor.

ADVERTISEMENT

Dacă stadionul Ghencea și stadionul Arcul de Triumf au fost deja inaugurate, arena pe care va juca Rapid ar trebui să fie gata abia în anul 2021.

Gică Popescu, consilierul premierului în proiectul de organizare a Campionatului European în România, susține că lucrările la arena de sub Podul Grant vor fi finalizate, cel mai probabil, în primăvara anului viitor.

ADVERTISEMENT

Când va fi inaugurat stadionul Giulești

„Este ultimul obiectiv care trebuie terminat. Eu sper ca undeva în primăvară, în luna martie sau aprilie să fie şi acesta gata şi să fie predat către proprietar, Ministerul Transporturilor.

Mai avem Giuleştiul şi atunci putem să declarăm toate lucrurile realizate, lucrurile pe care ni le-am asumat pentru Euro 2020”, a declarat Gică Popescu.

ADVERTISEMENT

Primele două stadioane construite pentru EURO, Ghencea și Arcul de Triumf, sunt deja gata, evenimentele de recepție având deja loc. Primele partide jucate pe noile arene, vor avea loc, la fel ca în cazul Giuleștiului, probabil, nu mai devreme de luna martie a anului viitor.

Detaliile proiectului Rapid Arena

 • capacitate de aproximativ 14.000 de locuri (din care peste 250 de locuri pentru persoanele cu dizabilităţi şi însoţitorii lor)
 • preţ nou 39.499.366 milioane de euro
 • nivel de clasificare UEFA, 4
 • suprafaţa totală înierbată va fi de 120X80 m (inclusiv suprafaţa de gardă)
 • complexul va fi prevăzut cu săli de sport pentru diverse discipline sportive precum haltere, box, lupte/judo/karate, tenis/volei/baschet,
 • atletism, precum şi săli de forţă sau recuperare şi pistă de popice
 • spaţii de cazare pentru sportivi
 • spaţii de alimentaţie publică
 • spaţii administrative
ADVERTISEMENT

Arcul de Triumf, „cel mai modern centru de recuperare sportivă”

După ce a avut loc recepția stadionului Steaua, care a intrat în posesia MApN, stadionul Arcul de Triumf a fost predat și el. Prezent la recepția de vineri, 4 decembrie, Gică Popescu a rămas impresionat de cum arată noul fief al „stejarilor”.

„Sunt extrem de bucuros că în seara aceasta inaugurăm al treilea obiectiv asumat în dosarul de candidatură pentru EURO 2020. După calea ferată şi Stadionul Steaua inaugurăm acum un stadion foarte modern. Sunt foarte puţine capitale europene care îşi permit în centrul oraşului, la câţiva metri de Arcul de Triumf, un stadion. Şi sunt foarte puţine stadioane cu dotările pe care le are Stadionul Arcul de Triumf.

ADVERTISEMENT

Este cel mai modern centru de recuperare sportivă pe care eu l-am văzut şi credeţi-mă că am văzut multe. Construcţia acestui stadion este rezultatul unei munci în echipă. Acest proiect a avut un moment de cumpănă însă împreună l-am depăşit. Mai avem un singur hop, Stadionul Giuleşti, iar atunci vom putea declara închise toate asumările din dosarul de candidatură”, a declarat consilierul premierului Ludovic Orban.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
 • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
 • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!