Fotbal intern

Când vor fi gata stadioanele pentru EURO 2020. Anunțul lui Gică Popescu: „Lucrurile stau bine”

29.04.2020 | 16:39
Cand vor fi gata stadioanele pentru EURO 2020 Anuntul lui Gica Popescu Lucrurile stau bine
ADVERTISEMENT

Gică Popescu, consilierul Premierului pentru organizarea EURO la București, a anunțat că cele trei stadioane din București care vor găzdui antrenamente echipelor participante la turneul final vor putea fi folosite, cel mai probabil, începând cu luna octombrie.

Trei stadioane noi în România

Pandemia de coronavirus a dus la amânarea EURO pentru vara anului viitor, decizie ce a permis autorităților române să finalizeze construcțiile, ce păreau întârziate la un moment dat, celor trei stadioane, Ghencea, Giulești și Arcul de Triumf.

ADVERTISEMENT

Gică Popescu a realizat, recent, o vizită la cele trei șantiere și a anunțat, printr-un mesaj postat pe contul personal de Facebook, că lucrările au continuat chiar și în timpul stării de urgență și, cel mai probabil, arene vor fi gata începând cu luna octombrie.

Ieri, am făcut o vizită pe toate cele trei arene destinate competiției devenită între timp, din păcate, Euro 2021. Ele nu vor dispărea după turneul european, ci vor rămâne aici spre folosirea lor de către echipele din fotbalul românesc. M-am bucurat să văd că lucrurile stau bine. Fotografiile o demonstrează.

ADVERTISEMENT

Sigur, după instituirea stării de urgență, operațiunile au încetinit. Înaintea acelui moment datorat bătăliei cu inamicul numit COVID-19, se lucra în trei schimburi. De exemplu, cel puțin la Ghencea și la Arcul de Triumf, în acest moment se putea începe montarea gazonului.

Cu reprogramarea competiției pentru anul viitor și cu dificultățile ivite din instituirea stării de urgență, aceste operațiuni au fost amânate. Chiar și așa, sper că în luna octombrie cele trei stadioane vor fi gata. Să ne revedem sănătoși!”, a notat Gică Popescu pe Facebook.

ADVERTISEMENT

România găzduiește patru meciuri din cadrul EURO

În vara anului viitor, Arena Națională va găzdui patru meciuri din cadrul turneului final al Campionatului European, trei din grupe și una din faza optimilor de finală.

Selecționata antrenată de Mirel Rădoi ar putea juca la București cel puțin două partide, cele din grupă, cu Austria și Ucraina, dacă va reuși calificarea.

ADVERTISEMENT

Primul obstacol al „tricolorilor” în drumul către EURO este în Islanda și, în cazul unei victorii, meciul decisiv pentru calificarea la turneul final se va juca în Ungaria sau Bulgaria.

ADVERTISEMENT