ADVERTISEMENT
News

Cand vor fi livrate pensiile în fiecare lună. Datele la care pensionarii își primesc banii prin poșta sau pe card

Autor: Flaviu Popa | 28.08.2020 | 16:29
Cand vor fi livrate pensiile în fiecare lună. Datele la care pensionarii își primesc banii prin poșta sau pe card
Cand își vor primi pensionarii pensiile

Când își primesc pensionarii din România banii în lunile august și septembrie. Calendarul complet

ADVERTISEMENT

Pensionarii din România își primesc banii, lunar, fie prin poștă, fie pe card, în funcție de modul în care au ales să primească pensia.

Potrivit Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP), calendarul este bătut în cuie lună, de lună, astfel că pensionarii știu când să aștepte banii.

ADVERTISEMENT

Data la care pensionarii își primesc pensia pe card sau acasă, adusă de poștaș

Potrivit unui comunicat de presă al CNPP, calendarul va fi folosit indiferent dacă plata pensiei se face la domiciliul pensionarului sau prin intermediul serviciilor poștale.

Concret, plata pensiilor prin poștă se face între prima zi a lunii și data de 15 a fiecărei luni, la domiciliul pensionarului.

ADVERTISEMENT

În cazul în care nu sunt găsiți acasă, pensionarii pot ridica pensia de la ghișeele pștale, în maximul două zile după ultima zi de plată din lună.

Pentru cei care au de primit pensii restante, acest lucru se va întâmpla lunar între 11 și 15. Cei care nu sunt acasă pot rezolva, din nou, problema, la ghișeele oficiilor poștale.

ADVERTISEMENT

Pentru pensionarii care au optat pentru a primi banii pe card, pensia se încasează în data de 14 a fiecărei luni.

Avocatnet.ro precizează că talonul mov, sau documentul de informare, se va transmite pensionarilor la domiciliu între 1 și 15 ale lunii, indiferent de modul în care pensionarii au ales să primească banii. Pentru cei care nu sunt acasă, talonul poate fi ridicat de la oficiile poștale.

ADVERTISEMENT

Precizarea CNPP a menționat că din septembrie 2020 punctul de pensie va fi 1.442 lei (creștere de la 1.265 lei), în timp ce pensia minimă va fi de 800 lei, iar indemnizația pentru însoțitor, în cazul pensionarilor de invaliditate gradul I, ce reprezintă 80% din valoarea unui punct de pensie, va fi de 1.154 de lei.

Cu toate acestea, unii cititori susțin că situația nu este niciodată bătută în cuie, drept dovadă experiența personală prin care trec unii pensionari.

ADVERTISEMENT

Teoretic așa o fi cu data de plată. Practic pensia pe care o administrez venea prin poștă înte 15 și 21 a lunii prin poștă iar acum pe card vine în 12 a lunii .

Bani sunt exact aceiași, oricum e tot la o lună. Pe card avantajul e că nu depinzi de factorul poștal, nu-i mai lași ciubuc și nu mai beneficiezi de serviciile poștei române care se știe ce minunate sunt. Scapi și de cozile la utilități care-s nasoale mai ales în perioda asta că poți vizita unitățile spitalicești stând la coada. Cum majoritatea pensionarilor sunt oameni care vor să ajute, preferă poșta că doar ajut”, a scris Alexandru.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!