News

Când vor fi plătite pensiile mărite în luna ianuarie. Marius Budăi a făcut importantul anunţ

Ministrul PSD al muncii, Marius Budăi, s-a lăudat pe Facebook că taloanele pentru pensiile mărite sunt deja date în tipărire, însă oamenii nu par încântați.
19.12.2022 | 14:48
Cand vor fi platite pensiile marite in luna ianuarie Marius Budai a facut importantul anunt
Marius Budăi, anunț important despre pensii. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Budăi a dat asigurări că toată lumea își va primi pensia mărită în luna ianuarie 2023, însă nu toți pensionarii par mulțumiți.

Ministrul muncii anunță când se plătesc pensiile mărite

”Se tipăresc deja taloanele de pensie aferente lunii ianuarie 2023, care prevăd pensiile mărite, dar și ajutorul de tip on-off, a cărui primă tranșă se acordă în prima lună a anului! Vă reamintesc faptul că valoarea punctului de pensie va fi de 1.785 de lei începând cu 1 ianuarie 2023, iar ajutorul, plătibil în două tranșe, este de 1.000 de lei pentru pensiile sub 1.500 de lei, de 800 de lei pentru cele cuprinse între 1.501 lei și 2.000 de lei și de 600 de lei pentru cele între 2.001 lei și 3.000 lei”, a transmis Budăi pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Oamenii au luat cu asalt postarea lui Budăi și au cerut mai multe lămuriri sau pur și simplu s-au plâns de diferite situații existente.

”După cum văd că evoluează lucrurile îmi pare rău că am lucrat și cotizat 48 de ani, mult trâmbițata majorare de 12,5% în cazul meu nu este reală pentru că suma care depășește 2000 de roni se impozitează, iar cei care din diverse motive au fentat munca și totodată cotizarea se apropie de o pensie cu stagiu total de cotizare, știu că acest aspect nu este problema mea este problema statului dar nu în detrimentul celor care au muncit și au cotizat, este doar un aspect din enorm de multele incorectitudini ce se întamplă la nivel de țara!”, a scris un bărbat nemulțumit.

ADVERTISEMENT

”Așa ar trebuii să dea în ianuarie 2023.. PE același talon anul trecut a fost trecută pensia plus ajutorul de 1200..și în anul 2023 să fie trecută pe cupon pensia mărită plus ajutorul de 1000..Domnule Ministru Explicații mai Clar să înțelegem”, a transmis, la rândul său, o femeie care nu a înțeles prea bine ce a vrut să transmită Budăi.

”De ce se aplică impozit la pensiile ce depășesc 2000 de lei ? Este ilegal! Am plătit impozit 40 de ani iar pensia este un drept câștigat legal nu este un VENIT!!! Încălcați Constituția, vedeți decizia CCR ului!

ADVERTISEMENT

Cu o mână dați iar cu alta luați de la cei care am muncit cinstit 40 de ani! De ce nu ați dat exemplu și de o pensie care depășește foarte puțin 3000 de lei, pe care o impozitați ilegal și rămâne cu 2945 și cu toate că nu depășește suma de 3000 de lei nu-i dați ajutorul de 300 de lei ! Vă bateți joc de pensionarii care au muncit cinstit ani grei !!!😞

Să aveți parte de tot ceea ce oferiți seniorilor dvoastră la momentul în care o să ajungeți la pensie ,UMILINȚĂ”, a transmis un alt pensionar.

ADVERTISEMENT

”Așteptați să treacă deja o lună din iarna, apoi acordați în ianuarie, ținând cont de valoarea pensiei indexate. Astfel nu acordați celor care au avut tot anul 2022 pensiile sub plafoane. Dacă se ținea cont de ultima pensie plătită, adică dec 2022, era corect!”, a explicat o altă doamnă, vizibil iritată de modul în care procedează Ministerul Muncii.

”AM AJUNS SA FIM.. POMANAGII EUROPEI DUPĂ 35 DE ANI DE MUNCA.. PRAF ÎN OCHII NE DAȚII ÎN SPECIAL CELOR CARE AVEM PESTE 30.. 35.. 40 DE ANI DE MUNCA.. MĂRIREA PE CARE O DAȚII LA PENSII.. NU REPREZINTA NIMIC.. DUPĂ CE A. ȚI SCUMPIT ȘI SCUMPITII.. TOATE”, s-a plâns un alt român.

La nici o oră de la postare, mesajul lui Budăi a strâns zeci de reacții, majoritatea negative, existând voci care-i reproșează lui Budăi că așa zisa mărire de pensie e de fapt mai mică decât o indexare a inflației.

ADVERTISEMENT