News

Când vor fi reluate slujbele religioase în interiorul bisericilor. Ludovic Orban a făcut anunțul

12.06.2020 | 15:00
Cand vor fi reluate slujbele religioase in interiorul bisericilor Ludovic Orban a facut anuntul
ADVERTISEMENT

Când vor fi reluate slujbele religioase în interiorul bisericilor? La această întrebare pe care și-o adresează credincioșii din România a oferit răspunsul chiar premierul Ludovic Orban.

Când vor fi reluate slujbele religioase în interiorul bisericilor. Ludovic Orban a făcut anunțul

Luni, 15 iunie, România intră oficial în a 3-a etapă a măsurilor de relaxare socială post stare de urgență. Momentan, autoritățile nu au anunțat nicio măsură privind redeschiderea bisericilor pentru slujbe în interior.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, primul ministru, Ludovic Orban, vine cu o veste excelentă pentru credincioși și afirmă că ”în viitorul apropiat” s-ar putea relua slujbele religioase în interiorul lăcașurilor de cult, cu respectarea unor reguli şi cu participarea unui număr limitat de persoane.

Aflat într-o vizită la Oradea, șeful Guvernului a fost întrebat despre data la care vor fi reluate slujbele religioase în interiorul bisericilor, cu participarea credincioşilor. Acesta a spus că este posibil acest lucru ”în viitorul apropiat, în funcţie de evoluţia epidemiei”.

ADVERTISEMENT

”Este prevăzută în planul nostru deschiderea bisericilor pentru oficierea de slujbe în interiorul bisericii.

Eu sunt un om credincios, cred cu adevărat că este importantă prezenţa omului alături de Dumnezeu, în special în biserică şi indiferent de religia pe care o are fiecare cetăţean, pregătim redeschiderea bisericilor”, a explicat Ludovic Orban, conform ȘtirileProtv.

ADVERTISEMENT

Orban: ”Nu o să vedeți jandarmi în Biserică”

Ludovic Orban are o mare încredere în educația credincioșilor din România și spune că în biserici nu vor intra jandarmi pentru a face verificări, dat fiind faptul că se așteaptă o ”autoreglementare”.

“Nu o să vedem jandarmii intrând în interiorul bisericii care să stea să verifice, asta e o chestiune de autoreglare. Discuţiile pe care le-am avut cu o parte dintre biserici, există clar o atitudine responsabilă privitoare la respectarea acestor reguli şi sunt convins că, într-un viitor apropiat, oamenii vor putea să se întoarcă în biserică.

ADVERTISEMENT

Sigur, cu un număr limitat de persoane şi există soluţia ca cine nu poate să stea în biserică la oficierea slujbei, poate să stea, aşa cum se oficiază acum slujbele, în afară, în picioare, adică, chiar dacă nu intră în biserică, să poată să participe la slujbă”, a mai spus Orban

ADVERTISEMENT