News

Când vor putea copiii să iasă afară din casă. Alexandru Rafila vine cu vești bune pentru cei mici

19.04.2020 | 17:27
Cand vor putea copiii sa iasa afara din casa Alexandru Rafila vine cu vesti bune pentru cei mici
ADVERTISEMENT

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a avansat un termen pentru momentul când copiii vor putea să iasă afară din casă.

Când vor putea copiii să iasă afară din casă

Medicii pediatri au menționat faptul că izolarea la domiciliu poate fi extrem de dăunătoare pentru copii, dar pentru prima dată de la începerea pandemiei se vorbește despre o dată la care aceștia vor putea ieși afară din casă.

ADVERTISEMENT

Premierul Spaniei a ținut cont de recomandările pediatrilor și pregătește o relaxare a măsurilor pentru cei mici începând cu 27 aprilie, astfel încât aceștia să poată ieși la joacă în aer curat.

”Cred că și în România trebuie gândită o astfel de măsură, dar nu cred că din 27 aprilie deoarece evoluția epidemiei în țara noastră areun decalaj de trei săptămâni față de Spania”, a spus Rafila.

ADVERTISEMENT

Și vârstnicii ar trebui să iasă la plimbare

Președintele Societății Române de Microbiologie susține adoptarea unor măsuri prin care copiii să poată ieși la activități în aer liber și crede că data cea mai corectă pentru a face acest lucru în România este 15 mai.

”Copiii, sigur, în timpul zilei trebuie să iasă cumva, să se joace, să alerge, să facă mișcare”, a menționat Alexandru Rafila pentru Mediafax.

ADVERTISEMENT

Profesorul consideră că și persoanele în vârstă ar trebui să iasă afară pentru a lua ogură de aer curat și spune că autoritățile ar trebui să gândească un plan și în acest sens.

”Trebuie să ne gândim un pic și la persoanele vârstnice. Trebuie încurajate să facă plimbări, să facă mișcare, în cursul serii, când circulația este redusă”, a încheiat Rafila.

ADVERTISEMENT

În schimb, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, avertizează că românii trebuie să se aștepte la o creștere a numărului de infectări și de decese, în condițiile în care nu a fost atins punctul maxim al pandemiei.

ADVERTISEMENT