News

Când vor putea fi organizate nunți, botezuri și evenimente private

13.10.2020 | 20:48
Cand vor putea fi organizate nunti botezuri si evenimente private
ADVERTISEMENT

Reprezentanții HoReCa au ieșit în stradă zilele trecute, nemulțumiți că Guvernul Orban a închis restaurante, baruri, cafenele, de teama Covid-19.

În condițiile în care România înregistrează 3.000 de cazuri de infectare cu Covid-19 la 24 de ore, gestul autorităților a fost susținut inclusiv de președintele Klaus Iohannis.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, după o analiză mai amplă realizată de Grupul de Comunicare Strategică, restaurantele vor fi redeschise în anumite condiții.

Când ai voie să organizezi nunți, botezuri și alte petreceri

Mai exact, restaurantele, cafenelele, barurile și alte locații vor fi redeschise în timp scurt, însă nu se pot organiza nunți, botezuri și alte evenimente private.

ADVERTISEMENT

Teoretic, aceastea ar putea redeschide porțile chiar din 14 octombrie 2020, dacă DSP-urile din localitatea respectivă va considera oportun acest lucru.

Totul se va raporta la rata de incidență din respectiva localitate, după cum urmează. Într-o localitate unde rata de incidență a infectărilor e între 0 și 1.5 de cazuri la 1000 de locuitori, restaurantele vor funcționa cu o capacitate de 50%. Când situația devine mai complicată și cifra va fi între 1.5 și 3 la mie, acestea vor funcționa cu o capacitate de 30%.

ADVERTISEMENT

Situația e critică atunci când rata de incidență depășește 3 la mie, moment în care activitatea restaurantelor sau barurilor va fi sistată total. Din păcate pentru cei care doresc să chefuiască, botezurile, nunțile și alte evenimente private vor fi strict interzise.

Cert e că în majoritatea localităților din România, respectând indicațiile DSP,restaurantele și alte unități HoReCa vor fi redeschise începând cu 14 octombrie 2020.

ADVERTISEMENT

Petrecerile și alte evenimente private vor fi interzise în România

Referitor la programul teatrelor, cinematografelor, restaurantelor, a cafenelelor, acolo unde incidența e sub sau egală cu 1.5 la mie, vor funcționa cu capacitatea de 50%, când e 1.5 și 3 la mie, vor funcționa cu capacitate de 30%. Programul va fi redus până la 23. Când depășește 3 la mie activitatea va fi sistată.

Va fi interzis botezuri și alte adunări private, pe plan național, până scad cazurile. Se reduce la 20 de persoane în interior, la 50 în exterior la adunări publice. Stabilirea incidenței se face de către DSP-uri în maxim 24 de ore.

E necesară oprirea evenimentelor, au fost cazuri care clar au rezultat din astfel de evenimente, dacă situația se îmbunătățește, vom reveni la acest lucru. Vorbim doar de evenimetele private, nu includ lăcașurile de cult. Sunt două chestii total diferite. Botezul de la Biserică nu e inclus aici, doar petrecerea de botez”, a explicat Read Arafat.

Așadar, cu toate că restaurantele se redeschid, evenimentele private vor fi interzise o perioadă bună de timp, până când autoritățile vor reuși să reducă rata de infectare cu Covid-19 din societate.

ADVERTISEMENT
Tags: