News

Când vremea se va încălzi. Precizările directorului ANM privind temperaturile lunii aprilie

03.04.2021 | 14:41
Cand vremea se va incalzi Precizarile directorului ANM privind temperaturile lunii aprilie
ADVERTISEMENT

Temperaturile din țara noastră vor rămâne sub media celor înregistrate de obicei în luna aprilie, urmând ca încălzirea vremii să survină abia în a doua decadă a lunii.

Maximele zilei de astăzi nu vor depăși 14 grade, iar cele de duminică nu vor trece de 7 grade, a spus directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu, într-o intervenție la Digi24.

ADVERTISEMENT

Scăderea tempraturilor este una semnificativă în condițiile în care maximele de vineri au fost și de 20 de grade în anumite  zone ale țării. Până luni este în vigoare un cod galben de ninsori și viscol în zona montană, iar cea mai mare parte a țării este vizată de o informare de frig și ploi.

Temperaturile normale pentru primăvară, abia după 12 aprilie

Deja devine o obișnuință să vorbim aproape zilnic despre aceste alternanțe de zile călduroase, urmate de zile mai reci, cu precipitații. Vineri am înregistrat chiar 23 de grade Celsius la opt stații meteorologice din partea de sud a țării, iar la această oră nu înregistrăm decât 9 grade Celsius. Acest lucru se va întâmpla și pe parcursul zilelor următoare, pentru că vorbim de o răcire și în partea de sud și sud-est, vremea devenind mai rece decât în mod obișnuit pentru această perioadă”, a precizat directorul ANM.

ADVERTISEMENT

În Capitală, temperaturile nu vor trece astăzi de 14 grade, iar mâine vor  scădea cu alte patru grade, concomitent cu apariția ploii.

Debutul săptămânii viitoare va fi caracterizat de aceeași vreme deosebit de rece în cea mai mare parte a țării, maximele nu vor depăși luni 14-15 grade Celsius, iar minimele vor fi de la -3 la 5 grade Celsius. Și luni vorbim de un cer mai mult noros în partea de sud, sud-est și centru. Marți, mercurul în termometre va mai câștiga câteva grade și este posibil să vorbim de valori de 17-18 grade Celsius, după care din nou – miercuri și joi – o scădere a valorilor termice până la 10-12 grade Celsius”, a declarat Elena Mateescu.

ADVERTISEMENT

Potrivit estimărilor acesteia, temperaturile normale pentru perioada de primăvară se vor înregistra abia în săptămâna 12-19 aprilie. De o primăvară frumoasă ne vom bucura și în perioada 19-26 aprilie, cu precipitații care se vor încadra în limitele considerate normale pentru această perioadă.

De abia în cadrul săptămânii 26 aprilie – 3 mai vorbim de temperaturi ușor peste cele specifice perioadei”, a adăugat Elena Mateescu.

ADVERTISEMENT