Alegeri 2024

“Candidat PSD sau independent?” Dezvăluirile lui Mircea Geoană despre cursa spre Cotroceni și relația cu Marcel Ciolacu

Mircea Geoană a făcut la "Sport şi Politică", de la FANATIK, o serie de dezvăluiri despre cursa spre Cotroceni şi relaţia pe care o are cu președintele PSD, Marcel Ciolacu.
06.07.2024 | 18:17
Candidat PSD sau independent Dezvaluirile lui Mircea Geoana despre cursa spre Cotroceni si relatia cu Marcel Ciolacu
Mircea Geoană nu vrea să mai fie dependent de partide Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat, în cadrul “Sport şi Politică”, emisiunea marca FANATIK, că nu se va mai întoarce în niciun partid politic.

Dezvăluirile lui Mircea Geoană despre cursa spre Cotroceni şi relaţia cu Marcel Ciolacu

După ce luni de zile, Marcel Ciolacu a exclus varianta ca social-democrații să susțină un candidat independent la prezidențiale, respectiv pe Mircea Geoană, acesta s-a răzgândit.

ADVERTISEMENT

Liderul social-democrat a anunțat, joi, că va propune în Congresul PSD susținerea unui candidat în cursa pentru Cotroceni din afara partidului.

Întrebat de Horia Ivanovici dacă în cursa pentru Președinția României va fi ”candidat PSD sau independent”, Mircea Geoană a răspuns: ”Eu îmi învăț lecțiile din episoadele trecute și emoțional și unde sunt eu astăzi ca om, ca lider, etapa de viață în care mă aflu, îmi spune extrem de clar, după ce am făcut politică activ și la nivelul cel mai înalt, că eu într-un partid politic nu mă mai întorc”. 

ADVERTISEMENT

Numărul doi în NATO a subliniat că ”dacă este o altă provocare, o facem de pe o altă poziție care este o poziție unificatoare”.

”Nu vreau să fiu dependent de partide”

De asemenea, Mircea Geoană a explicat că nu vrea să fie dependent de partidele politice, dar și ce înseamnă pentru el o candidatură independentă la cea mai înaltă funcție din stat.

ADVERTISEMENT

”Eu când spun independent, eu spun, de fapt, nedependent de partide. Nu vreau să fiu dependent de partide. Am nevoie de susținere inclusiv în exercitarea guvernării, nu poți să fii singur la Cotroceni și să nu ai o majoritate, nu poți să nu lucrezi cu Parlamentul, nu poți să nu lucrezi cu Guvernul”, a declarat Mircea Geoană la FANATIK.

Invitatul lui Horia Ivanovici a ținut să precizeze că atâta timp cât există ”acest element de independență și de asumare a unei viziuni despre România, inclusiv depolitizarea Educației, Sănătății, a companiilor de stat, ele sunt și precondiții pentru o eventuală susținere din partea cui dorește”.

ADVERTISEMENT

”Pot să fie partide mai mici, pot să fie mișcări civice, pot să fie partide mai mari, eu nu prejudec chestiunea asta”, a mai spus reprezentantul NATO.

”Am o viziune despre România care este unificatoare”

Mai mult, fostul președinte al Partidului Social Românesc a menționat că ”am o viziune despre România care este unificatoare, deasupra partidelor, vreau să lucrez cu toată lumea care vrea să facă treabă, cu toată lumea care înțelege că trebuie să schimbăm câteva metehne din politica românească”.

Cu toate acestea, Mircea Geoană nu exclude ca o posibilă asociere cu PSD să îi afecteze candidatura independentă la Cotroceni. Însă, a transmis că nu va elimina și nu va accepta pe nimeni doar din nevoia de a avea un partid în spate.

”Acum doi ani eram convins că fără un partid nu poți câștiga Președinția României, astăzi sunt convins că o poți câștiga cu votul oamenilor fără un partid. Nu am nevoie de un partid ca să ajung acolo. Drumul meu este foarte clar, nu închid ușa nimănui”, a afirmat Geoană.

”Nu am nicio relație proastă cu Ciolacu”

Secretarul general adjunct al NATO a spus în emisiunea lui Horia Ivanovici că nu are nicio relație proastă ”nici cu Ciolacu, nici cu domnul Ciucă și nici cu nimeni altcineva. De felul meu încerc să las o relație politicoasă și o relație în care las o ușă deschisă”.

Mai mult, Mircea Geoană a vorbit și despre atacurile lansate de Marcel Ciolacu pe care îl consideră ”un bun student al istoriei PSD”. 

”Este un bun student al istoriei PSD și știe foarte bine ce s-a întâmplat cu liderii partidului, care partidul cel mai mare din România te duce în turul doi și acolo pierzi matematic. Nu e niciun fel de diferență între candidaturile lui Ponta, Dăncilă și eventual a lui Ciolacu, niciuna” a precizat Geoană.

El este de părere că Marcel Ciolacu ”din punctul de vedere al aritmeticii electorale în turul doi nu câștigă. Știe acest lucru și acesta este un fapt”.

Totodată, reprezentantul NATO a admis faptul că actualul lider al PSD are o poziție bună, însă a transmis că ”mă deranjează atitudinea față de un om care le-a fost tată la un moment dat tuturor, că erau copii. Nu se face asta! Chiar dacă nu îți place de tatăl sau de bunicul, tot trebuie să îi arăți respect. Eu nu cer altceva decât respect”. 

Dezvăluirile lui Mircea Geoană despre cursa spre Cotroceni şi relaţia cu Marcel Ciolacu:

Rapid player

Emisiunea intergală poate fi urmărită integral, în premieră, luni de la 10:30, aici, pe canalul de YouTube al fanatik.ro, sau pe pagina de Facebook-Horia Ivanovici. 

ADVERTISEMENT