News

Candidat surpriză la alegerile prezidențiale! Cine ar urma să-l înlocuiască pe Tăriceanu. Anunțul lui Ion Cristoiu

24.08.2019 | 20:05
Candidat surpriza la alegerile prezidentiale Cine ar urma sal inlocuiasca pe Tariceanu Anuntul lui Ion Cristoiu

Analistul politic Ion Cristoiu a declarat, într-o intervenție telefonică la un post TV de știri, că președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, se va retrage din cursa prezidențială. Ion Cristoiu este de părere că PSD pleacă la drum cu ideea că… nu are șanse! 

Ce spune Ion Cristoiu despre Călin Popescu Tăriceanu

Viorica Dăncilă și-a anunțat candidatura pentru alegerile prezidențiale și a declarat că nu-i va ceda locul lui Călin Popescu Tăriceanu. Așadar, Ion Cristoiu a declarat într-o intervenție telefonică pentru Realitatea TV că Tăriceanu a fost retras din cursa prezidențială și deja a fost propus altcineva și anume actorul Mircea Diaconu. „Din acest moment, domnul Tăriceanu este out, cred că nu va mai candida, dar rămâne la guvernare și face o alianță cu PRO România, nu candideaza el, ci am înțeles că Mircea Diaconu”, a explicat analistul politic, potrivit capital.ro.

Zvonurile sunt întărite și de un mail pe care l-a primit actorul Mircea Diaconu. El a declarat pentru stiripesurse că va ține o conferință de presă pe treptele Ateneului Român, duminică, 25 sugust, la ora 16:00, duminică, în care va spune dacă se va implica în viața politică la cel mai înalt nivel.Tot ce am făcut până acum în viața mea civico-politică, de la Revoluția din Decembrie 1989, de la constituirea Alianței Civice în ’90 și până la candidatura, ca independent, la Parlamentul European, a pornit din convingerea că am datoria, ca orice alt cetățean, de a lua atitudine față de ceea ce se întâmplă. Suntem, cu precădere în ultima vreme, martori ai unui lung șir de nedreptăți care au loc în România”, a scris Mircea Diaconu.

Cu cine a fost înlocuit Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu a fost exclus din cursa prezidențială. Sursa foto: livearad.ro

Cum a fost atmosfera de la congresul PSD de sâmbătă, 24 august

Ion Cristoiu a mai povestit și care a fost atmosfera la congresul PSD din cursul zilei de sâmbătă, 24 august și a declarat că „mulți delegați m-au oprit și m-au întrebat dacă au șanse. E pentru prima dată când văd la PSD o asemenea întrebare, deci PSD-ul lui Viorica Dăncilă pleacă la drum cu un uriaș handicap: ideea că nu are șanse”.

Totodată, Ion Cristoiu este de părere că Viorica Dăncilă are șanse să intre în turul doi doar dacă se întoarce la electoratul tradițional al lui Liviu Dragnea. „Dacă se întoarce la electoratul tradițional pe care l-a cultivat Liviu Dragnea, are șanse să intre în turul doi. În sală, când a vorbit despre președintele care se duce la Bruxelles și nu ne reprezintă, sala a vibrat, PSD-ul este în continuare din 1990 același. Sigur că Dragnea exagera pe temele acestea naționaliste”, a mai spus jurnalistul.