Sport

Se încinge lupta pentru preşedinţia FRH! Alţi doi oameni şi-au anunţat candidatura. Upadate exclusiv

Alegerile FRH se apropie, iar în acest moment candidaţi sunt Alexandru Dedu şi Constantin Din. Alţi doi oameni şi-au manifestat intenţia de a candida pentru postul de preşedinte.
31.01.2022 | 16:40
Se incinge lupta pentru presedintia FRH Alti doi oameni siau anuntat candidatura Upadate exclusiv
Alexandru Dedu şi Cristina Vărzaru. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
31-01-2022
14:47

Bogdan Voina şi Maximilian Gavrilă şi-au anunţat oficial candidatura la preşedinţia FRH!

Fostul handbalist al Stelei, Bogdan Voina şi antrenorul emerit Maximilian Gavrilă şi-au anunţat oficial candidatura pentru preşedinţia FRH. Cei doi se alătură actualului preşedinte Alexandru Dedu şi fostului arbitru internaţional, Constantin Din. Până acum sunt patru candidaţi pentru preşedinţia FRH, alegerile fiind programate, cel mai probabil la începutul lunii martie.

 

Alexandru Dedu vrea al treilea mandat în funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Handbal la alegerile care vor avea loc în acest început de an. Preşedintele are deocamdată un contracandidat, pe Constantin Din, însă alţi doi oameni şi-au manifestat intenţia de a candida la alegeri.

Alegerile pentru preşedinţia FRH vor avea loc la începutul lunii martie!

Din informaţiile FANATIK, alegerile pentru preşedinţia FRH vor avea loc între 1 şi 10 martie, fără a fi avansată deocamdată o dată exactă. Iniţial, programate în luna februarie, cel mai probabil, alegerile vor fi devansate pentru câteva săptămâni.

ADVERTISEMENT

Principal favorită rămâne Alexandru Dedu, cel care a câştigat ultimele două mandate ca preşedinte. Fostul arbitru internaţional, Constantin Din, şi-a anunţat candidatura şi îl va înfrunta pe actualul preşedinte.

Bogdan Voina intră în cursa electorală!

FANATIK a aflat că alte două nume se gândesc să participe la alegeri. Bogdan Voina, fostul jucător de la Steaua şi fiul fostului internaţional român Radu Voina, se gândeşte să intre în cursa electorală pentru a deveni noul preşedinte al Federaţiei.

ADVERTISEMENT

Şi după retragerea din activitate, Bogdan Voina a rămas aproape de fenomenul handbalistic. În ultimii ani, fostul jucător a devenit comentator sportiv la Telekomsport, fiind una dintre vocile postului la meciurile de handbal.

Bogdan Voina. Sursa foto: Facebook
Bogdan Voina. Sursa foto: Facebook

Dan Arnăutu, candidatul surpriză

Un alt candidat care vrea să intre în cursa pentru preşedinţia FRH este Dan Arnăutu. Fostul director al Departamentului Administrativ-Organizatoric din cadrul Federației Române de Handbal este de 7 ani în lumea handbalului şi din informaţiile noastre, ia în calcul să participe la alegeri.

ADVERTISEMENT

Asta în condiţiile în care principala contracandidată a lui Alexandru Dedu de la alegerile din urmă cu 4 ani, Narcisa Lecuşanu, nu va participa. Fosta handbalistă nu poate candida din cauza unui articol din statutul FRH, aşa cum FANATIK a anunţat în exclusivitate.

Dan Arnăutu
Dan Arnăutu

Narcisa Lecuşanu nu poate candida din cauza statutului FRH!

Narcisa Lecuşanu a câştigat recent un nou mandat în Comitetul Executiv al IHF, însă nu poate candida pentru preşedinţia FRH pentru că “nu are o experienţă de minimum 5 ani într-o funcţie de conducere a unei structuri sportive handbalistice sau al unei entităţi publice sau private”.

ADVERTISEMENT

Dacă vor fi confirmate şi candidaturile lui Bogdan Voina şi Dan Arnăutu, se anunţă o lună şi jumătate foarte fierbinte în peisajul handbalistic românesc, cu patru candidaţi care vor încerca să îi atragă alături pe cei aproximativ 200 de membri cu drept de vot.

FRH anunţă finalul scandalului de la meciul Zalău – Râmnicu Vâlcea după 2 luni!

Între timp, FRH a anunţat, printr-un comunicat, finalul scandalului de la meciul HC Zalău – SCM Râmnicu Vâlcea, scor 21-20. Au fost două luni în care oaspeţii au acuzat dur arbitrajul şi chiar au făcut adrese la Federaţia Europeană privind maniera în care a fost condusă acel meci.

După acel meci, Gheorghe Tadici a fost suspendat 6 etape, fiind acuzat că şi-a bruscat o jucătoare. Oficialii celor de la SCM Râmnicu Vâlcea au ajuns şi ei la Comisia de Disciplină pentru că au notificat forul european privind arbitrajul de la acea partidă.

Însă, într-un comunicat al Consiliului de Administraţie a fost anunţat finalul acestui scandal fără nicio sancţiune pentru SCM Râmnicu Vâlcea. Antrenorul Zalăului, în schimb, rămâne cu suspendarea dictată iniţial.

  • 2 candidaţi şi-au confirmat până acum participarea la alegeri (Alexandru Dedu şi Constantin Din)
  • 2014 este anul din care Alexandru Dedu conduce FRH

 

ADVERTISEMENT