Candidații PNL la alegerile parlamentare, criticați dur din interior : „Oameni fără cultură minimală”

Bogdan Solomon   
în HotNews
28/10/2020, 07:28
Candidații PNL la alegerile parlamentare, criticați dur din interior : „Oameni fără cultură  minimală”
Adriana Săftoiu lansează acuzații dure la adresa colegilor din PNL. Sursa foto: hepta.ro

Într-un mesaj publicat recent pe rețelele de socializare, Adriana Săftoiu analizează „la sânge” candidații cu care PNL a decis să „atace” alegerile parlamentare din 6 decembrie.

Aceasta nu ezită să se lanseze într-o adevărată tiradă la adresa colegilor de partid, pe care îi acuză că „au știut să atârne de paltonul liderului și să se agațe de clanța care le deschide ușa spre un nou mandat”.

Mă întreb: ori țara asta e pierdută, ori e un experiment ca să ne trezim? Poate în următorii patru ani ne trezim. Acum, vă asigur, votul e atât de viciat încât nu mai există niciun instrument de a sancționa așa bătaie de joc”, susține deputata care nu se mai regăsește pe listele pentru parlamentare.

Adriana Săftoiu își distruge colegii din PNL

Am făcut greșeala să mă uit la listele partidelor pentru parlamentare, cu ceva mai multă atenție la colegii mei de partid, cu foarte puțină atenție la traseiști. Aici păcatul e vizibil, chiar dacă e justificat ridicol de marele lider: orice vot e bun dacă te ajută să rămâi pe scaun.

Nu e nicio problemă că nu sunt eu acolo sau alți colegi care, din punct de vedere parlamentar, meritau măcar și un loc neeligibil. Si o spun cu toată împăcarea, chiar nimeni nu e atât de bun ca să fie regretat.

Dar să văd acolo parlamentari care ar putea fi premiați pentru chiul (sigur, aveau grijă să nu lipsească de la votul final că acolo e o monitorizare mai exactă), persoane care, în particular, ar putea fi drăguțe, dar la nivel de activitate parlamentară sunt nule, au practicat tăcerea ca mod de a se exprima, dar au știut să vorbească cu paltonul liderului.

Doar că asta nu e activitate parlamentară, e energie infinit disponibilă pentru a atârna de clanța care poate să îți deschidă ușa, nu îi poți asocia cu niciun proiect parlamentar, unii, cărora dacă le scoți din discurs imprecația, nu au nimic de spus, duc lipsă de argumente, adeseori de cultură minimală, dar pot să înșire platitudini până la epuizarea timpului.

Persoane care au adus combativitatea de stadion în Parlament, cărora le e mai familiară onomatopeea, cuvintele fiindu-le oarecum străine, să îi văd deschizând listele la Senat, la Camera Deputaților, mă întreb: ori țara asta e pierdută, ori e un experiment ca să ne trezim?

Poate în următorii patru ani ne trezim. Acum, vă asigur, votul e atât de viciat încât nu mai există niciun instrument de a sancționa așa bătaie de joc. Si dacă aveți chef de analiză priviți cu atentie numele celor care rămân în dreptul localității voastre si întrebați-vă ce știți despre ei.

Mulți se laudă că v-au reprezentat și, vai, vor continua să vă reprezinte, cel mai des prin activitate pe FB, de exemplu prin “share” la postările de partid. Cei mai mulți sunt puși în locuri sigure pe listă așa încât, si dacă votăm 10 la sută, ei tot vor fi acolo, mulțumiți că sunt miezul națiunii.

Cum să îi sancționăm? În primul rând, renunțați să îi iertați pe ai voștri. Fiți mult mai duri cu ai voștri decât cu adversarii. Altfel, nu mai avem nicio șansă”, a scris Adriana Săftoiu pe contul său de Facebook.

Închide ×