Alegeri 2024

Candidatul ecologist la Primăria Capitalei, atac la Nicușor Dan. Alexandru Pânișoară: ”A manipulat opinia publică”

Candidatul Partidului Ecologist Român (PER) pentru PMB susține că actualul edil manipulează opinia publică în legătură cu proiectul imobiliar ONE Modrogan.
23.05.2024 | 18:37
Candidatul ecologist la Primaria Capitalei atac la Nicusor Dan Alexandru Panisoara A manipulat opinia publica
Alexandru Pânișoară (PER) susține că actualul edil manipulează opinia publică Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Alexandru Pânișoară (PER) spune că Nicușor Dan a prezentat o hotărâre dată în primă instanță ca pe o victorie decisivă în lupta în instanță contra proiectului imobiliar ONE Modrogan.

Candidatul ecologist la Primăria Capitalei, atac la Nicușor Dan

Candidatul PER susține că actualul edil dezinformează și manipulează opinia publică în legătură cu procesul privind proiectul imobiliar ONE Modrogan.

ADVERTISEMENT

„Nicușor Dan a manipulat opinia publică afirmând că a câștigat dosarul în ceea ce privește anularea PUZ-ului de zonă construită protejată de la ONE Modrogan.

Însă, adevărul este că această hotărâre este în prima instanță la Tribunalul București, nu este definitivă, putând și va fi atacată prin recurs la Curtea de Apel. Acolo, cererea de anulare poate fi admisă sau respinsă.

ADVERTISEMENT

Edilul a fost întrebat de mine personal în cadrul conferinței (de presă organizată de Nicușor Dan n.r.) și a refuzat să răspundă acestei întrebări, susținând că răspunde doar întrebărilor presei. Din păcate, presa nu a preluat această întrebare la insistențele mele”, a adăugat Alexandru Pânișoară. Candidatul PER se prezintă drept expert în urbanism și dreptul urbanismului.

Anunțul primarului general

Primarul general al Capitalei a organizat joi o conferință de presă pe Aleea Modrogan, în fața proiectului imobiliar, unde a anunțat o nouă victorie în litigiile cu dezvoltatorul ONE Modrogan.

ADVERTISEMENT

„Suntem în Aleea Modrogan 1 și acesta este un exemplu tipic de mafie imobiliară. Suntem într-o zonă protejată a Bucureștiului, constituită în jurul Palatului Modrogan.

Palatul, în mod istoric, și-a păstrat o grădină, care era spațiu verde și este parte din monumentul istoric Palatul Modrogan.

ADVERTISEMENT

Printr-un PUZ și o autorizație de construire emise în mandatul anterior s-a aprobat construcția acestor blocuri care evident nu au nimic de-a face cu zona protejată. Instanțele au suspendat atât PUZ-ul, cât și autorizația de construire în urmă cu 1 an și jumătate.

Noutatea de azi este o hotărâre pe care Tribunalul București a pronunțat-o în această săptămână, prin care beneficiarul ONE Properties, împreună cu un ONG de casă, a solicitat anularea întregului Plan Urbanistic Zonal al Zonei Protejate, adică reglementarea pe care Consiliul General a dat-o în mod uniform, în anul 2000, pentru zonele istorice ale Bucureștiului.

Instanța a constatat că această documentație, PUZ Zone protejate, este legală”, a declarat Nicușor Dan.

ADVERTISEMENT