News

Candidatură surpriză la şefia PSD: Robert Negoiţă vrea sa îi ia locul lui Dragnea

Primarul Sectorului 3, Robert Negoita, a declarat, marti, ca va candida la sefia PSD la alegerile de luna viitoare. "Este un moment crucial: premier inculpat si presedinte PSD condamnat, in prima...
22.09.2015 | 16:52
Candidatura surpriza la sefia PSD Robert Negoita vrea sa ii ia locul lui Dragnea

Primarul Sectorului 3, Robert Negoita, a declarat, marti, ca va candida la sefia PSD la alegerile de luna viitoare. “Este un moment crucial: premier inculpat si presedinte PSD condamnat, in prima instanta, la inchisoare cu suspendare, iar peste cateva zile avem alegeri. In consecinta da, sunt decis sa candidez pentru functia de presedinte PSD la scrutinul din 11 octombrie”, a declarat Negoita, intr-o conferinta de presa.

Liderul PSD Bucuresti a precizat ca l-a anuntat pe Liviu Dragnea de intentia sa de a candida la sefia partidului.

“Nu-l deranjeaza, ne respectam reciproc si competitia nu face altceva decat sa stimuleze. Am o relatie foarte buna cu Liviu Dragnea, il respect pentru tot ce a facut si pentru tot ce este. Dansul nu si-a anuntat candidatura, eu am facut-o”, a completat Negoita.

Liderii PSD au votat, luni, in sedinta Comitetului Executiv National al PSD, schimbarea datei Congresului, de pe 11 octombrie, cum fusese discutat initial in Biroul Politic National, pe 18 octombrie.

Liviu Dragnea, care asigura interimatul la sefia PSD dupa demisia lui Ponta, a anuntat ca s-a stabilit in Comitetul Executiv National ca scrutinul pentru alegerea presedintelui partidului sa fie pe 11 octombrie, iar Congresul sa aiba loc o saptamana mai tarziu, pe 18 octombrie, cand va fi ales Biroul Permanent.

Pe langa Robert Negoita, si-au mai exprimat intentia de a candida si actualul lider interimar, Liviu Dragnea, precum si fostul presedinte interimar al PSD Prahova, Daniel Savu, si senatorul PSD Serban Nicolae, fostul consilier de stat in Admnistratia Iliescu si avocat al lui Catalin Voicu.

Si fostul ministru Ecaterina Andronescu a fost intrebat, duminica, daca s-ar vedea in postura de lider social-democrat. “Poate nu e prea tarziu!”, a raspuns Andronescu.

Sursă: www.ziare.com