News

Candidează Nicolae Ciucă la alegerile prezidenţiale din 2024? Stolojan: “În PNL nu văd un alt lider”

Theodor Stolojan este de părere că, în acest moment, Nicolae Ciucă este singurul lider liberal care ar putea candidate în alegerile prezidențiale din 2024.
08.04.2022 | 10:30
Candideaza Nicolae Ciuca la alegerile prezidentiale din 2024 Stolojan In PNL nu vad un alt lider
ADVERTISEMENT

Schimbările care au loc la vârful Partidului Național Liberal aduc în discuție și opțiunile pe care această formațiune le poate lua în calcul legate de un posibil succesor al lui Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni, notează G4Media.

Nicolae Ciucă, singura variantă viabilă?

Printre cei care au luat în calcul posibilitatea ca premierul Nicolae Ciucă să ajungă la conducerea României în 2024 se numără și Theodor Stolojan.

ADVERTISEMENT

El a vorbit despre această posibilitate și a explicat că dacă Guvernul pe care îl conduce va avea rezultate bune și dacă cota de popularitate va crește, Nicolae Ciucă ar putea deveni candidatul PNL pentru președinția României.

“Să ştiţi că dacă performează în continuare ca până acum, ca prim-ministru şi dacă cota lui de încredere creşte în continuare, nu văd de ce nu ar fi şi un bun candidat de preşedinte”, a declarat Stolojan.

ADVERTISEMENT

Ar mai trebui subliniat faptul că, în acest moment, Nicolae Ciucă nu ar avea parte de un contracandidat în propriul partid și că nici nu pare că există persoane care să aibă potențialul de a ajunge într-o astfel de poziție.

După cum explică Stolojan, în prezent “nu vede un alt lider care să aibă aceeaşi încredere sau să ajungă la aceeași încredere ca Nicolae Ciucă”.

ADVERTISEMENT

De ce a pierdut Florin Cîțu conducerea PNL?

Theodor Stolojan a vorbit și despre condițiile care îi oferă lui Nicolae Ciucă șansa de a ajunge la conducerea PNL. Astfel, el este de părere că decizia de îndepărtare a lui Florin Cîțu din poziția de președinte a fost motivată de scorul electoral al formațiunii.

Mai exact, scăderea în sondaje a PNL, dar și cota mică de încredere de care se bucura Florin Cîțu, de 6% după cum arată ultimul sondaj, au contribuit la îndepărtarea fostului președinte liberal.

ADVERTISEMENT

“Partidul politic sesizează imediat că treaba nu e în regulă, acesta este primul argument foarte puternic, cred că a fost argumentul principal care a determinat această mişcare, în speranţa că PNL îşi va recăpăta simpatizanţii”, a explicat Stolojan.

Stolojan a mai explicat că îndepărtarea lui Florin Cîțu de la conducerea PNL a venit și pe fondul modului în care acesta se raporta la partenerii de coaliție, mai exact la propunerile PSD.

Unii dintre liberali au considerat că pozițiile lui Florin Cîțu sunt atacuri la adresa guvernului. În acest context, după cum explică Stolojan, fostul președinte PNL ar fi trebuit să facă compromisuri pentru a facilita funcționarea coaliției.

ADVERTISEMENT