News

Canicula, necruţătoare pentru electrocasnice

Pentru mulţi români concendiul se încheie cu bani cheltuiţi în plus pe echipamentele electronice care s-au stricat în această perioadă. Căldura puternică, utilizarea intensă şi...
09.08.2015 | 17:49
Canicula necrutatoare pentru electrocasnice
ADVERTISEMENT

Pentru mulţi români concendiul se încheie cu bani cheltuiţi în plus pe echipamentele electronice care s-au stricat în această perioadă. Căldura puternică, utilizarea intensă şi necorespunzătoare, fluctuaţiile de tensiune, expunerea directă la lumina soarelui timp îndelungat sunt principalele cauze ale defecţiunilor acestor aparate, în sezonul estival, informează B1 TV.

Şi neglijenţa are rolul ei. Cei mai mulţi români nu sunt interesaţi să citească nici măcar instrucţiunile produselor pentru a ştii cum să le utilizeze în timpul verii.

ADVERTISEMENT

Telefoanele, tabletele sau aparatele de fotografiat sunt dispozitivele care vara ajung cel mai des în service-uri. Şi asta pentru că soarele, o picătură din apa de mare sau din piscină le poate strica rapid.

”Al meu s-a stricat pentru că l-am ţinut mult în soare , în maşină. Nu m-am gândit că se va strica tableta sau telefonul, dar telefonul chiar s-a stricat”, a declarat un tânăr care este doar unul dintre românii care, în ultimele luni, au apelat la service-urile de echipamente electrice şi electrocasnice. Iar pentru a-şi repara telefonul, tânărul a fost nevoit să plătească câteva sute de lei.

ADVERTISEMENT

Neglijenţa pare să fie principala cauză a acestor incidente.

”Dacă se expun la soare se umflă bateria, în apă se strică, nu se mai poate repara şi la nisip se strică microfonul”, a explicat Daniel Militaru, asistent service echipamente electronice.
Specialiştii atrag atenţia că pe timpul verii şi aparatele electrocasnice se pot strica din cauza temperaturilor ridicate. De exemplu, incidenţa defecţiunilor la aparatele frigorifice creşte cu 25% – 30% în lunile călduroase.

”Sunt frigidere care sunt construite să funcţioneze la temperatura mediului ambiant moderată, între 16 şi 32 de grade. În afara acestor temperaturi, peste 32 de grade, sau sub 16 grade frigiderul se va comporta anormal şi în final duce la defectarea lui. Dacă este foarte cald în cameră, el va merge continuu şi se va strica compresorul”, a precizat Dana Chişu, director Service electronice şi electrocasnice.

ADVERTISEMENT

Specialiştii recomandată evitarea deschiderii permanente a uşilor echipamentelor frigorifice, astfel încât compresorul, piesa centrală a sistemului de răcire, să nu fie suprasolicitat.

Şi fluctuaţiile de tensiune ale reţelelor de alimentare cu energie electrică pot cauza defecţiuni ale produselor electronice şi electrocasnice. Din acest motiv, este bine să deconectaţi echipamentele de la cablul de Internet când plecaţi în concediu, sau de la curent.

ADVERTISEMENT

Sursă: www.b1.ro