News

Canicula revine în forță. ANM a emis cod galben. Zonele cu maxime de peste 36 – 37 de grade

După câteva zile cu temperaturi acceptabile, canicula revine în forță în România. Meteorologii ANM au emis o alertă cod galben de căldură. În unele zone, maximele vor trece de 36 - 37 de grade.
04.08.2022 | 10:27
Canicula revine in forta ANM a emis cod galben Zonele cu maxime de peste 36  37 de grade
Revine canicula în România. Cod galben emis de ANM. Ce maxime se vor înregistra. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, joi, un nou cod galben de caniculă. Urmează patru zile de foc.

Revine canicula în România. Cod galben emis de ANM. Ce maxime se vor înregistra

Conform alertei ANM, un nou val de căldură va ajunge în România. În zilele de 4, 5, 6 și 7 august, mai multe județe vor fi sub avertizare.

ADVERTISEMENT

În zonele din vestul și din sudul țării, valul de căldură se va extinde și va persista. Aici, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime vor crește în raport cu cele înregistrate în debutul și se vor situa în general între 33 și 37 de grade.

ADVERTISEMENT
Harta județelor aflate sub alertă cod galben de caniculă. Sursa foto: meteoromania.ro
Harta județelor aflate sub alertă cod galben de caniculă. Sursa foto: meteoromania.ro

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie mai subliniază că disconfortul termic se va menține ridicat si în prima parte a săptămânii viitoare, mai ales în regiunile vestice și sudice.

”În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj”, se mai arată în informare. Asta înseamnă că, dacă valorile maxime vor fi în creștere, ANM ar putea emite noi alerte.

ADVERTISEMENT

Cum va fi vremea în Capitală. Val de căldură și aici

Valorile ridicate nu vor ocoli nici zona Capitalei. ANM anunță că și aici va fi prezent un val de căldură persistent. De asemenea, disconfortul termic se menține ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

În general temperaturile maxime vor fi de 33…34 de grade, iar cele minime de 19…20 de grade.

Când revin furtunile în România

Conform prognozei pe termen lung emisă de ANM în urmă cu câteva zile, ploile și fenomenele de instabilitate vor reveni în țara noastră din 7-8 august.

ADVERTISEMENT

Se așteaptă din nou furtuni, vijelii, averse torențiale și posibile căderi de grindină. Afectate vor fi în special regiunile vestice, nordice și centrale. Ploi pot apărea, pe arii restrânse, și în restul teritoriului.

ADVERTISEMENT