News

Canicula se extinde. Toată țara se va afla sub atenționări cod galben și portocaliu

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis noi atenționări cod galben și portocaliu. Va fi caniculă în întreaga țară.
18.06.2024 | 11:00
Canicula se extinde Toata tara se va afla sub atentionari cod galben si portocaliu
Canicula se extinde. Cod galben și portocaliu. Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Canicula se extinde în toată țara, iar în această dimineață au fost emise noi atenționări cod galben și portocaliu de temperaturi ridicate și disconfort termic accentuat. Ce temperaturi vor fi în următoarea perioadă?

Caniculă în toată țara. ANM a emis atenționări cod galben și portocaliu

România nu scapă de valul de căldură intens, fiind transmise noi alerte de către reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie. Pe parcursul zilei de marți este în vigoare un cod galben de caniculă pentru Banat, Oltenia, mare parte a Munteniei, sudul Crișanei și sud-vestul Transilvaniei.

ADVERTISEMENT

Potrivit specialiștilor, valorile termice vor fi între 32 și 35 de grade, în cursul acestei zile, în zonele menționate. „Disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) atingând și depășind ușor pragul critic de 80 de unități.

Local, noaptea va fi tropicală, cu temperaturi minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade”, au informat, marți, 18 iunie, reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

ADVERTISEMENT
Hartă ANM, cod galben de caniculă.
Hartă ANM, cod galben de caniculă. Foto meteoromania.ro

Valul de căldură se va extinde în toate regiunile României. Astfel, miercuri, 19 iunie, întreaga țară se va afla sub cod galben și portocaliu de caniculă. Mai exact, nordul Crișanei, Maramureșul, Transilvania, Moldova, jumătatea estică a Munteniei și Dobrogea continentală vor fi sub atenționarea cod galben.

Aici vor fi temperaturi între 32 și 35 de grade, iar local va fi caniculă. Meteorologii spun că nopțile vor fi tropicale, cu valori termice de 20 de grade. Codul portocaliu de caniculă și disconfort termic accentuat va fi valabil, miercuri, 19 iunie, pentru Banat, Oltenia, jumătatea de vest a Munteniei, sudul Crișanei și sud-vestul Transilvaniei.

ADVERTISEMENT
Hartă ANM, cod portocaliu de caniculă
Hartă ANM, cod portocaliu de caniculă. Foto meteoromania.ro

„Se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată. Maximele se vor situa, în general între 33 și 37 de grade. Va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele de temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități”, a transmis ANM.

Cum va fi vremea în Capitală

Inclusiv în Capitală va fi caniculă, iar maximele vor fi de 36…36 de grade. Minimele se vor situa în jurul valorilor de 17…21 de grade. „Vremea va fi caniculară, cu disconfort termic ridicat și un indice temperatură umezeală (ITU) ce va depăși pragul critic de 80 de unități”, arată ANM în prognoza specială pentru București, valabilă în peioada 19 iunie, ora 10:00 – 20 iunie, ora 10:00.

ADVERTISEMENT

De asemenea, în aceste zone vor fi nopți tropicale, cu minime în jurul valorii de 20 de grade. Meteorologii atrag atenția că valul de căldură se va menține, în mare parte a țării, și pe parcursul zilelor următoare.

ADVERTISEMENT
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au...
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au cumpărat o sută de TIR-uri pline!”
România, țara extremelor: pericolul de care ar trebui să ne ferim, ca să...
România, țara extremelor: pericolul de care ar trebui să ne ferim, ca să nu ne păcălim încă o dată
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Povestea elevului de la Centrul de Detenţie care a luat 10 la Matematică...
Povestea elevului de la Centrul de Detenţie care a luat 10 la Matematică la Bac. Visează să dea la Drept
Cum a putut-o numi Monica Gabor pe fiica ei, după ce Irina a...
Cum a putut-o numi Monica Gabor pe fiica ei, după ce Irina a părăsit România, unde a venit pentru a-şi vedea tatăl la azil!
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
PRIMELE IMAGINI de când a IEȘIT din INCHISOARE! Ceas de 200 de mii...
PRIMELE IMAGINI de când a IEȘIT din INCHISOARE! Ceas de 200 de mii de EURO la MÂNĂ
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv....
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv. Ce au făcut autoritățile. Ultimele clipe din viața tinerei moarte la Bușteni
Scapă de caniculă fără aer condiționat. Trucuri verificate
Scapă de caniculă fără aer condiționat. Trucuri verificate
Irina Columbeanu, criticată dur pe internet. Cum s-a filmat fiica lui Irinel într-o...
Irina Columbeanu, criticată dur pe internet. Cum s-a filmat fiica lui Irinel într-o cameră de hotel din Milano. ”S-a dus inocența! Pe urmele mamei, din păcate”
„Răzbunarea noastră va fi crudă!” Partizanii din Crimeea amenință armata lui Putin și...
„Răzbunarea noastră va fi crudă!” Partizanii din Crimeea amenință armata lui Putin și distrug rutele de aprovizionare cu armament
Microstațiunea balneară din 1834 unde tot mai mulți români își doresc să ajungă...
Microstațiunea balneară din 1834 unde tot mai mulți români își doresc să ajungă în vara lui 2024. Turiști din întreaga lume vin aici și rămân surprinși