News

Canicula va atinge cote alarmante: „E posibil să ajungem la o limită peste care organismul uman nu poate să treacă”

Canicula va atinge cote alarmante. Avertismentul specialiștilor
02.08.2021 | 23:23
Canicula va atinge cote alarmante: „E posibil să ajungem la o limită peste care organismul uman nu poate să treacă”
Canicula va atinge cote alarmante. Avertismentul specialiștilor. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Experții avertizează că schimbările climatice ar putea ajunge într-un punct în care corpurile noastre nici măcar nu vor mai putea suporta temperaturile.

Canicula va atinge cote alarmante în Europa și inclusiv în țara noastră

Temperaturile vor atinge noi recorduri în următorii ani, iar acestea vor crește chiar și cu cinci grade, o dată la doi sau cinci ani. Sud-estul României va fi afectat de aceste lucruri.

ADVERTISEMENT

Important, de fapt, este faptul că organismul uman poate să nu suporte aceste temperaturi extreme. Dobrogea va fi una dintre aceste regiuni care va avea parte de niște creșteri imense ale temperaturilor în următorii ani.

Dobrogea, una dintre zonele cele mai lovite de creșterea temperaturilor

Ce este îngrijorător este faptul că corpul nostrunu se va mai putea adapta acestor schimbări și nu va putea supraviețui peste o anumită limită de temperatură.

ADVERTISEMENT

„Un alt studiu spune că partea de sud a Europei, Italia, regiunea noastră, Dobrogea, o să fie în viitor regiuni care să asiste la schimbări foarte mari de temperatură.

E posibil să ajungem la o limită peste care organismul uman nu poate să treacă”, a explicat Bogdan Antonescu, specialist în fenomene meteo extreme, pentru Digi24.

Nu se știe când are loc limitarea corpului nostru. Ce se întâmplă, de fapt

Deocamdată, nu se știe când vom avea parte de această limitare, dar ceea ce se știe cu siguranță, conform specialistului menționat și studiilor pe care acesta le citează, este că oamenii s-ar putea să nu facă față acestor temperaturi extrem de mari.

ADVERTISEMENT

„Nu știm exact când o să atingem această limită, dar proiecția această climatică arată că sunt regiuni care o să fie predispuse la temperaturi foarte ridicate, peste care nu se mai poate trece”, a mai spus specialistul.

Dar ce se întâmplă, de fapt, în această situație? Este vorba despre faptul că organismul nu poate să mai transpire, iar efectul este că nu își poate regla temperatura internă, lucru care se întâmplă mereu când avem parte de temperaturi caniculare.

„Corpul nu mai transpiră în situațiile acestea extreme și atunci nu mai are cum să regleze temperatura internă”, a spus specialistul Bogdan Antonescu pentru sursa citată anterior.

ADVERTISEMENT
Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri